Radnički slavio u Sanskom Mostu i došao na drugo mjesto

Jaranović presudio Podgrmeču

Radnički slavio u Sanskom Mostu i došao na drugo mjesto

Edmir Škorić

Radnički iz Lukavca odnio je sva tri boda sa gostovanja u Sanskom Mostu, gdje je s minimalnih 1:0 savladao Podgrmeč.

U jednoj borbenoj utakmici su Lukavčani izborili osmu prvenstvenu pobjedu i došli na drugu poziciju sa šest bodova manje od vodećeg Viteza, a ispred komšija iz Tuzle.

 

Junak Radničkog bio je Jasmin Jaranović, koji je petnaestak minuta prije kraja matirao domaćeg golmana Mirzu Hamzabegovića.

 

Treba dodati da je na utakmici glavni sudac Adnan Grabus iz Travnika pokazao devet žutih kartona, pet u "korist" domaćih, te četiri gostima.

 

Podgrmeč - Radnički 0:1 (Jaranović 75)

Žuti kartoni: Jurič, Ibričić, Halilović, Kovač, Kaltak (POD), Šubić, Trumić, Jahić, Mitrović (RAD).

 

Podgrmeč: Hamzabegović, Dedić (od 64. Šehović), Ćosić (od 62. Kovač), Krantić (od 72. Kaltak), Fifić, Brkić, Jurič, Ibričić, Halilović, Muzgonja, An. Podunavac.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 

Radnički: Lugavić, Šubić, Jusufović, Trumić, Jahić (od 77. Tasić), Gogić, Jaranović, Mace (od 58. Redžić), Slomić, Bekrić, Mitrović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.