Kragujevac spreman za historiju, Feđa Dudić je ime koje će se pamtiti

Nevjerovatne scene iz Srbije

Kragujevac spreman za historiju, Feđa Dudić je ime koje će se pamtiti

Midhat Šljivak, foto: S. Mlaćo

Radnički 1923 danas igra jednu od najvažnijih utakmica u klupskoj historiji. U polufinalu Kupa Srbije u Kragujevcu je dočekao Vojvodinu, a pred ovaj meč ogromne ovacije je dobio bh. stručnjak Feđa Dudić.

Feđa Dudić je ime koje će se pamtiti u Kragujevcu. Fenomenalni bh. stručnjak je ekipu Radničkog 1923 pogidao sa dna i doveo ih u borbu za plasman u Evropu.

Radnički u prvenstvu zauzima četvrtu poziciji, došli su i do polufinala Kupa Srbije, gdje danas igraju meč polufinala protiv novosadske Vojvodine.

Pred ovaj meč Feđa Dudić i njegov tim su dobili ogromne ovacije. Kompletan stadion Čika Dača je u jedan glas je uzvikivao ime bh. trenera.

Čovjek je od prosječnog kluba napravio istinski hit. Kompletna Srbija priča o njemu i zaslužio je apsolutno sve pohvale za ono što radi.

Prava je šteta što Radnički 1923 za sada nema licence za nastup u Evropi. Vidjet ćemo hoće li je na kraju dobiti jer bi to bila kruna rada Feđe Dudića u ovoj sezoni.

Oglasi

Tribine su naravno na meču protiv Vojvodine ispunjene gotovo do posljednjeg mjesta. Stigla je i grupa navijača Vojvodine.

Plasman u polufinale Kupa Srbije najveći je uspjeh u historiji Radničkog. Odlazak u finale sigurno bi napravio pravi haos u gradu, a Feđa Dudić bi stekao status ikone kluba za samo nekoliko mjeseci.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Čovjek je s ovim klubom izveo zaista pravo čudo i zaslužuje sve počasti za ono što je napravio.

Top Komentari

user1676648256
Ferguson je mala maca hahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti