Marković: Trenutno mjesto na tabeli ne pripada Radniku, gledat ćemo da popravimo neke stvari
FOTO: V. Njeguš

Prvotimac ekipe iz Bijeljine

Marković: Trenutno mjesto na tabeli ne pripada Radniku, gledat ćemo da popravimo neke stvari · Intervju

H. Zilić

FK Radnik iz Bijeljine ima loš start sezone. Tim iz Semberije na reprezentativnu pauzu odlazi kao fenjeraš Premijer lige BiH sa tri osvojena boda iz sedam odigranih kola.

Bijeljinski tim još uvijek nije ostvario trijumf u novoj sezoni, ali odigrali su nekoliko dobrih partija. Uzeli su bod Širokom na Pecari, remizirali kući sa Željezničarom, a prethodni vikend su u sjajnom meču poraženi od Borca sa 4:3 u utakmici gdje su imali prednost od 0:2.

Nije sve tako "crno" u timu Radnika. Jedan od vodećih strijelaca Prmeijer lige BiH je prvotimac Radnika mladi Bojan Marković (21), koji na svom kontu ima tri pogotka i pruža odlične partije.

Reprezentativnu pauzu iskoristili smo da obavimo razgovor sa Markovićem koji je govorio o trenutnom stanju u Radniku, svojim partijama, ali i očekivanjima u nastavku sezone.

"Start sezone za Radnik nije onakav kakav se očekivao, ali s obzirom da su pripreme kasnile mnogo vremena, nije bilo za očekivati nešto bolje. Bitno je da Radnik igra sve bolje i bolje i gledat ćemo da u narednim utakmicama popravimo neke stvari", rekao je Marković na startu razgovora za SportSport.ba.

Ekipa će reprezentativnu pauzu probat da maksimalno iskoristi, a Marković ističe da Radniku ne pripada trenutno mjesto na tabeli.

Oglasi

"Očekivanja podrazumjevaju da se prije svega dodatno uigramo na ovoj pauzi jer je stiglo dosta novih igrača i naravno da se pomjerimo sa ovog mjesta koje nam definitivno ne pripada i zaslužili smo mnogo više."

O svojim partijama imao je skroman komentar.

"Što se tiče mene lično, ja sam zadovoljan ali uvijek može bolje. Ja se tim vodim i daću sve od sebe da pomognem Radniku u ostvarenju ciljeva."

Meč u Banja Luci bio je prava fudbalska poslastica, a prvotimac Radnika smatra da su indivudalne greške koštale bodova njegovu ekipu.

"Što se tiče meča u Banja Luci, sjajno smo otvorili utakmicu, u trećoj minuti smo poveli 0-2, ali onda neke individualne greške su nas koštale rezultata i to je Borac iskoristio i okrenuo utakmicu u svoju korist. Ja prije svega želim da čestitam Borcu na pobjedi i želim im svu sreću da se što prije vrate na mjesto koje im pripada, a to je vrh tabele."

Oglasi

Borba za opstanak je realnost i to u klubu ne kriju.

" Po trenutno prikazanom i onako kako tabela pokazuje, Radnik će da se bori za opstanak. Međutim ja mislim da ova ekipa može mnogo više i nadam se da ćemo to pokazati u sljedećim utakmicama. Klubove koje vidim kao konkurente Radniku su oni koji se i sada nalaze sa zajedno sa Radnikom pri dnu tabele."

Fudbaler Radnika je dao i svoje mišljenje vezano za vrh tabele u Premijer ligi BiH. Bez obzira na loš start sezone Marković smatra da je Borac favorit za titulu.

"Ima mnogo ekipa koje su dobro otvorile sezonu, a ja bih volio da titulu odbrani Borac."

Premijer liga je napredovala, neizvjenosti ima, smatra naš sagovornik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Što se tiče Premijer lige, liga je iz sezonu u sezonu sve bolja i bolja. Dosta dobrih igrača ima u ovoj ligi od kojih publika može mnogo toga da vidi. Tako da mislim da će iz kolo u kolo biti sve zanimljivije i neizvjesnije."

Radnik nakon reprezentativne pauze odmah očekuje teška utakmica obzirom da u Bijeljinu na Gradski stadion dolazi trenutni ldier na tabeli ekipa Tuzla Citya.

Top Komentari

DR_GAZiJA
Tako je. Pripadate 1ligi RS-a..ali ZBOG POLITIKE ste tu GDJE NE PRIPADATE..
3 0
VelikiMislilac
Ne treba nam u ligi klub koji, ne da nema navijace, nego, nema ni publike. Dabogda vise ispali da vas ne gledam.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi