Bez golova u Bijeljini: Radnik i Željezničar podijelili bodove
Foto: Armin Herić, www.fkzeljeznicar.ba

Skromna fudbalska predstava

Bez golova u Bijeljini: Radnik i Željezničar podijelili bodove

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara danas su remizirali u gostima protiv Radnika iz Bijeljine (0:0) u okviru šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prvu ozbiljniju šansu na utakmici vidjeli smo u 16. minuti kada je zaprijetio Željezničar. Zdunić je centrirao, a Juričić glavom dobro šutirao, no još bolje to brani golman Aljkanović.

Samo dvije minute Juričić je ponovo pokušao glavom, ali ovaj put lopta odlazi preko gola domaćih.

Radnik je uzvratio u 22. minuti i to nakon kontre. Popara je na kraju šutirao iz dobre pozicije, ali blokira Kosorić njegov udarac.

U 31. minuti golman domaćih se poigrava i njegovu grešku zamalo koristi Bojo, ali je na kraju uspio nekako da izbije loptu i otkloni opasnost. Tri minute kasnije pokušao je Vrhovac glavom, ali i to ide preko gola Radnika.

Juričić je novu šansu imao u samom finišu prvog poluvremena. Napadač Željezničara ponovo je pokušao glavom, ali Aljkanović je i ovaj put bio siguran.

Oglasi

U drugom poluvremenu smo vidjeli dosta manje uzbuđenja na Gradskom stadionu u Bijeljini. Željezničar je imao više loptu u nogama, ali Radnik se odlično branio.

Plavi su pokušali u nekoliko navrata preko Crnčevića i Mujezinovića, no nije bilo promjene rezultata. U 82. minuti Mujezinović je pokušao iz slobodnog udarca, ali to ide visoko preko gola Radnika.

Radnik je u 94. minuti mogao do pobjede kada je Gogić šutirao, ali lopta pogađa prečku koja spašava Želju u posljednjoj minuti utakmice. Do kraja je ostalo 0:0.

Željezničar se trenutno nalazi na petoj poziciji sa osam osvojenih bodova, dok je Radnik deseti sa tri boda.

Premijer liga BiH, 6. kolo:

Radnik - Željezničar 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Radnik Bijeljina: Aljkanović, Nikić, Batar, Sušić, Popara, Ristanović, Tahrić, Marković, Đurić, Pantelić, Šubert.

FK Željezničar: Bender, Malić, Crnčević, Kosorić, Subašić, Mujezinović, Jurčić, Zdunić, Vrhovac, Blažević, Bojo.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Plavivozdobarskroz
Dok je ovakvih terena nema napretka u nasem fudbalu...
15 1
Mackintosh
Novi bod bod fazi u stabilizacije kluba, zadovoljan sam. Neka veci dio sezone bude bod na strani, 3 kuci, i gornji dom je obezbijedjen. A fukara koja je uoci sezone najavljivala Zelju u borbi za opstanak se zavukla u svoje rupcage. Radnik ce se borit za opstanak, a s njim i Posusje i Velez.
5 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi