Radnik deklasirao Proleter

Polufinale Kupa RS:

Radnik deklasirao Proleter

M. Jakovljević

Fudbaleri Radnika su već u prvoj utakmici završili čitav posao oko plasmana u finale Kupa RS. Bijeljinci su ubjedljivim rezultatom od 6:0 savladali drugoligaša Proleter iz Teslića i revanš u Tesliću će biti samo formalnost.

Gost je što gustom odbranom, što srećom koja ga je pratila, ostao nesavladan prvih 30 minuta kada je pogodak za vodstvo Radnika postigao Obradović.

U nastvaku susreta prava kanonada golova. Seriju pogodaka otvorio je Stokić u 61. minutu kada je nakon duplog pasa odigranog sa Hodžićem šutirao sa 12 metara iskosa sa desne strane i matirao golmana Teslićana. 

Na 3:0 povisio je raspoloženi Hodžić u 69. minutu udarcem sa gotovo istog mjesta kao i Stokić osam minuta ranije, a Hodžić je u svojim drugim golom, a četvrtim za Radnik u 75. minutu najavio debakl Teslićana koji je tada realizovao centaršut po zemlji od strane Srećkovića.

U 82. minutu Hodžić postiže hat-trick. Ovoga puta Memišević poslao je jedan upotrebljiv dubinski pas, Hodžić se našao sam pred golom Teslićana i rutinski savladao golmana gostiju Hodžića za 5:0.

Tri minute kasnije Memišević asistent kod petog pogotka topovskim udarcem postiže pogodak za konačnih 6:0 i postavlja konačan rezultat ovog susreta.

"Odigrali smo dobro, odgovorno, disciplinovano. Čestitam mojim igračima. Idemo u finale sigurno, iako nam predstoji revanš u Tesliću", rekao je nakon utakmice trener Radnika Slavko Petrović.

Kup RS, polufinale: 

Radnik - Proleter 6:0 (1:0)

Radnik: Đurković, D. Hodžić, Memišević, Stokić, Zeljković, Obradović (od 77. minuta Hadžić), Ostojić, Srećković (od 73. minuta Maksimović), S. Jakovljević, Beširović  (od 69. minuta Šećerović), Mašić. Trener: Slavko Petrović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Proleter: S. Hodžić, Nikolić, Limić, Arsenović, Knežević, Panić, Radović (od 81. minuta Stojčinović), Lukić  (od 61. minuta Kovljen), Travančić, Mahmutović (od 73. minuta Miladić), Mković. Trener: Stefan Vidović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi