Radnik i Sloboda traže prolaz u 2. pretkolo Evropske lige

Danas uzvratne utakmice

Radnik i Sloboda traže prolaz u 2. pretkolo Evropske lige

Bh. predstavnici Radnik i Sloboda danas će odigrati revanš utakmice 1. pretkola kvalifikacija za Evropsku ligu. 

Tim iz Bijeljine će nakon veoma dobre partije i 'nule' u Staroj Zagori u Banjoj Luci ugostiti bugarsku momčad Beroe, a u borbi za prolaz izabranici Slavka Petrovića će morati odigrati taktički zrelo i disciplinovano. Da uoči utakmice u svlačionici Radnika vlada odlična atmosfera moglo se vidjeti i na konferenciji za štampu koja je održana jučer. 

"Naš protivnik je jako disciplinovan, a svaki njihov gol nas prisiljava da damo jedan više. Želim da u utakmicu uđemo sa visokim ritmom i da je tako završimo. Prolazak u 2. kolo za nas bi predstavljao veliki uspjeh i svi ćemo se potruditi da obradujemo naše navijače. Gostima želim da pronađu dobru formu, ali tek nakon naše utakmice", kazao je trener Slavko Petrović. 

Bugari nisu iznenađeni što se Radnik vratio u Bijeljinu kao neporažen. 

"Imao sam priliku da pogledam neke mečeve Radnika i znam kakav stil igraju igrači Slavka Petrovića. Ono što su fudbaleri Radnika pokazali u prvom meču bilo je upravo ono što sam očekivao", kaže Ivailo Jordanov, trener Beroea. 

Čast bh. fudbala će pokušati odbraniti i Sloboda. Prvi dvoboj sa Beitarom iz Jeruselema je također završen neriješenim rezultatom (0:0), ali u Slobodi se nadaju da će nakon posljednjeg sudijskog zvižduka slaviti sa navijačima.

"Rezultat je otvoren i za nas i za njih. Oni su favoriti i u maloj prednosti, ali imamo svoje šanse i možemo se nadati dobrom rezultatu. Upoznati smo sa njihovim kvalitetama i manama, a najbitnije je da izdržimo prvih 30 minuta da ne primimo gol i onda se možemo nadati dobrom rezultatu", za SportSport.ba je pred polazak u Izrael kazao kapiten kluba Zajko Zeba.  

Trener izralekse momčadi je uoči utakmice izjavio da je Sloboda kvalitetna.

"Uzbuđeni smo, pred nama je jako važna utakmica. Igramo protiv kvalitetne ekipe i moramo biti strpljivi. Ne želim komentarisati rezultat iz prvog susreta jer se nemamo vremena baviti s prošlošću. Najbitnije je da odigramo pametno, da pronađemo ravnotežu u našoj igri. Mnogo će nam pomoći i energija koja će dolaziti sa tribina od strane navijača", izjavio je Ben Shimon. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjećamo, Radnik i Beroe će snage odmjeriti od 18:00 sati na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, dok okršaj Beitara i Slobode počinje u 18:45 sati. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi