Radnik otkinuo bodove TOŠK-u

Druga liga Centar, 5. kolo:

Radnik otkinuo bodove TOŠK-u

M. Šljivak

Ekipa Radnika iz Hadžića remizirala je s ekipom TOŠK-a (1:1) u susretu Druge lige Centar.

Tim iz Tešnja je u Hadžiće stigao sa četiri pobjede iz četiri kola, a dobro su počeli i ovaj meč. Ove sezone sjajni Sadin Bašić je pogodio u 14. minuti za prednost TOŠK-a od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je Radnik ipak stigao do jednog boda. Gol za konačnih 1:1 postigao je Kenan Japlak u 66. minuti. 

Uvjerljivu gostujuću pobjedu od 5:2 u Brezi je ostvario Borac iz Jelaha. Žižo je s tri gola bio junak gostiju, a pogađali su još Mudrov i Buljubašić. Za domaće su pogađali Terzić i Merdić.

Krivaja je zahvaljujući hat-tricku Šefika Bešića savladala Stupčanicu s 4:2. Ćatić je još pogađao za domaće, a za goste su golove postizali Starogorac i Imamović.

Famos je pogotkom Aldena Bešića savladao Bosnu iz Visokog s 1:0, dok je Mladost golom Armina Hodžića bez bodova ostavila Ilijaš (1:0).

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Druga liga Centar, 5. kolo:

Krivaja - Stupčanica 4:2 (Šefik Bešić 9', 55, 90', Ćatić 41' / Starogorac 23', Imamović 33')
Radnik (H) - TOŠK 1:1 (Japlak 66' / Bašić 14')
Famos - Bosna 1:0 (Alden Bešić 5')
Rudar - Borac Jelah 2:5 (Terzić 20', Merdić 66' / Mudrov 6', Žižo 12', 43'p, 76', Buljubašić 36')
Mladost - Ilijaš 1:0 (Hodžić 75')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.