Radnik slavio u Lukavcu i došao na korak od polufinala

Kup BiH, četvrtfinale

Radnik slavio u Lukavcu i došao na korak od polufinala

Midhat Šljivak

Fudbaleri Radnika iz Bijeljine savladali su u Lukavcu Radnički s 2:0 u prvom meču četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Član Prve lige Federacije dobro je odigrao ovaj meč. U prvom poluvremenu su bili bolji rival, stvorili su nekoliko dobrih šansi, ali do gola nisu mogli.

Junuzović je u 17. minuti zakasnio na sjajan ubačaj, Radnički je imao više od igre, ali u finišu prvog dijela gosti iz Bijeljine preuzimaju inicijativu.

Srćeković je u 37. minuti šutirao preko gola iz slobodnog udarca, da bi isti igrač samo minut kasnije pogodio mrežu domaćih za prednost od 1:0.

Još jednu šansu gosti imaju u finišu. Vasić je šutirao, a Nikolić je odbranio.

Nastavak donosi ponovo zanimljivu utakmicu. Loš teren je međutim ometao igrače oba tima, ali je viđeno nekoliko dobrih šansi.

Radnik je bio konkretniji, a u 86. minuti pobjedu je potvrdio Obradović za konačnih 2:0, te su gosti praktički jednom nogom ostvarili plasman u polufinale.

Kup BiH, četvrtfinale:

Radnički - Radnik 0:2 Srećković (38', Obradović 86')

Radnički: Nikolić, Todorović, Skulić, Jogunčić, Konjhodžić, Kuduzović, Beganović, Junuzović, Mujagić, Terzić, Halilagić 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Radnik: Đurković, Beširević, Memišević, Vasić, Zeljković, Hadžić, Krsmanović, Obradović, Ostojić, Srećković, Šećerović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi