Igrači Radnika bit će motivisani za Željezničar, klub im je izmirio određena dugovanja

Motiv više

Igrači Radnika bit će motivisani za Željezničar, klub im je izmirio određena dugovanja

E. Škorić

Uprava FK Radnik iz Bijeljine prihvatila je ostavku koju je u petak dao Darko Nestorović.

Tako će Radnik dočekati Željezničar bez Nestorovića, koji je nakon samo deset utakmica otišao iz Bijeljine. U tom je periodu ostvario dvije pobjede, tri remija i pet poraza. Pred ovim klubom je sasvim sigurno velika borba za očuvanje statusa premijerligaša do kraja sezone, a prvi izazov je duel protiv Željezničara koji stiže sa novim trenerom Blažom Sliškovićem.

"Pretpostavljam da je većina upoznata sa ostavkom Nestorovića. Mi smo jučer imali sjednicu UO gdje nam je Nestorović dao ostavku na mjestu šefa stručnog štaba. Na neki način smo iznenađeni tim postupkom, ali bez obzira na to, Radnik je kao veliki klub spreman odgovoriti na te izazove. UO je prihvatio ostavku Nestorovića i donio odluku da na narednoj utakmici Jovo Borković vodi klub. Dobio je bezrezervnu podršku svih", rekao je predsjednik Radnika Predrag Perković na press konferenciji u subotu.

Najavio je duel sa Željezničarom i poručio da se Radnik neće predati i da će učiniti sve da ostane u ligi. Pred ovaj duel igračima je izmiren i dio dugovanja kako bi bili dodatno motivisani.

"Unatoč svemu, spremni smo odgovoriti na izazove. Nismo spremni da se predamo, da na neki način 'podnosimo ostavke' nego želimo najviše dati u najtežim trenucima. Zato je i odigran sastanak Upravnog odbora. Obavili smo razgovore i sa igračima i sa svima onima koji su angažovani u FK Radnik. Pokušat ćemo da na najkvalitetniji način izađemo iz svega. Utakmica sa FK Željezničar nam je jako bitna. Utakmica sa Željezničarom je sutra još teža jer je Baka Slišković došao na mjesto trenera. Pokušali smo da obezbijedimo određene uslove kako bismo motivisali naše igrače. Iznašli smo dio sredstava da isplatimo igračima, kako bi im pomogli da mogu da funkcionišu. Probat ćemo pronaći još dodatna sredstva. Borba za opstanak je teška, ali mislim da imamo snage za to. Nadamo se sutra najboljem", dodao je Perković.

On je najglasio da od ponedjeljka Radnik kreće u potragu za novim trenerom, ali da je ta odluka kompleksna i da nije lako pronaći pravu osobu koja bi spasila Semberce ispadanja.

"Na prvom mjestu je bila utakmica sa Željezničarom i svi su angažovani u punom kapacitetu da dobijemo utakmicu. Druga tačka na sjednici UO je bila rasprava o šefu stručnog štaba. Jednoglasno smo zaključili da Borkoviću damo povjerenje, a od ponedjeljka intenzivno razgovaramo sa svim potencijalnim kandidatima koji moguda budu na poziciji šefa stručnog štaba. Vi znate da je prvenstvo do 30. maja, imamo još osam kola, u teškoj smo situaciji... U svakom slučaju obavit ćemo razgovore i sa predstavnicima FSBiH i FSRS, kako bismo donijeli najbolju odluku. Odluka je kompleksna", dodaje prvi čovjek Radnika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik je 10. s 20 bodova i ima isti broj bodova kao pretposljednji Olimpik koji se nalazi u opasnoj zoni. Bijeljince čekaju teški mečevi do kraja sezone, a nakon duela sa Željezničarom gostuju Tuzla Cityju, pa dočekuju Slobodu, idu u Kakanj kod Mladosti, pa idu Krupi koja se također uključila u borbu za opstanak, a onda u zadnja tri kola - Olimpik (H), Sarajevo (A) i Široki Brijeg (H).

Meč u Bijeljini igra se od 17 sati i ekipa Željezničara je, barem prema kladionicama, favorit. MOZZART nudi bogatu ponudu za sve mečeve, pa i za one u Premijer ligi. Kompletnu ponudu pogledajte OVDJE

Promo

Top Komentari

VIP
Srećno Željo sa ovim kupusarima. Ogadili su mi se poslije kmečanja... Neka malo odmore od PL! Aj Krupa
5 2
papagaj
Što moraju biti motivisani kad su tu sudije i vi novinari, i ptica na grani zna da Željo Velež i Široki po direktivi Vice ne smiju u Evropu, a Sarajevo ne smije biti prvak, kod se klubovi ne digni protiv saveza i vas nista od fudbala u BIH, navijac sam Zelje, ali je ono smijesno sta sudija sinoc nije svirao za Sarajevo
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi