Radniku samo bod, Žepče došlo na drugu poziciju

Druga liga Centar

Radniku samo bod, Žepče došlo na drugu poziciju

S. Mlaćo

U Drugoj ligi Centar za vikend su odigrani susreti 20. kola. Lider Radnika iz Hadžića je remizirao kod Usore. Bilo je 1:1, a gosti su poveli pogotkom Tarika Zukića u 64. minuti.

Izjednačio je u 76. minuti Arnel Ramić.

Krivaja je pred svojim navijačima nadigrala Pobjedu 2:0. Dvostruki strijelac za domaće bio je Mirsad Šijerkić.

Jedinstvo je u Župči sa 3:0 nadigralo Bosnu Union. Dva puta je za domaće pogađao Sado Hodžić, a jednom Muhamed Habibović.

U duelu NK Vis Simm Bau i Natrona čak pet pogodaka. Gosti su slavili 3:2. Gosti su poveli pogotkom Ilije Šimića, a preokret su kreirali Eldin Suljić i Sedin Ljuca. Gostima izjednačenje donosi Adis Spahić sa 11 metara, da bi konačih 2:3 postavio Maid Lišić petnaest minuta prije kraja.

Famos je sa 3:1 nadigrao SAŠK. Domaći su vodili 2:0 golovima Merisa Tahmaza i Dželulaudina Repuha, da bi smanjio na 2:1 Edis Husović, a konačnih 3:1 postavlja Faris Ajdinović.

Žepče je pogotkom Ivana Martinovića savladalo Ilijaš, a Moševac je u derbiju sa 3:2 bio bolji od Borca iz Jelaha.

Domaći su poveli autogolom Mujanovića, izjednačio je Harun Jupić, a novo vodstvo domaćima donosi Ermin Vehabović.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Na 3:1 je povisio Samir Skomorac. Konačnih 3:2 postavio je Edin Omić u 82. minuti.

Radnik je prvi sa 47 osvojenih bodova, Žepče je drugoplasirano sa 38, a Borac nakon četvrtog poraza zauzima treće mjesto.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi