Radovanje Škodrana Mustafija će biti predmet istrage!

Radovanje Škodrana Mustafija će biti predmet istrage!

Edmir Škorić

Engleski nogometni savez (FA) krenut će u sprovođenje istrage zbog radovanja Arsenalovog stopera Škodrana Mustafija u meču protiv Cardiffa.

Njemački reprezentativac je gol proslavio pokazivanjem albanskog dvoglavog orla, kao što su na SP-u to napravili i "Švicarci" Xherdan Shaqiri i Granit Xhaka.

U Srbiji su Mustafijev potez jasno osudili i smatraju ga velikom provokacijom, a sada će se ovim slučajem pozabaviti i Engleski savez.

Mustafi je rođen u Njemačkoj u albanskoj porodici iz Makedonije, a proslavom gola je, prema pisanju otočkih medija, pokazao političke simbole i zaslužuje da bude ako ništa novčano kažnjen.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Top Komentari

criticos
ma da, pokazes orla i to je predmet istrage, a kad dignes tri prsta nikom nista. meni su tri prsta gore, jer simboliziraju pokolje iz 1991-1995 i pokusaj stvaranja i teznje za velikom srbijom. dok orao simbolizira albaniju, sto i jeste.
36 5
BosnaZmajBIH
Nista sporno, svakog dana slusam dodika sa nebulozima, Pa Niko nista, demokratija
26 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi