Ode Wenger, a za njim i dvojica fudbalera: Arsenal ih mijenja igračima iz Championshipa
Foto: Arsenal

Velike promjene pred Topnicima

Ode Wenger, a za njim i dvojica fudbalera: Arsenal ih mijenja igračima iz Championshipa

M. Šljivak

Arsene Wenger odlučio je napustiti klupu londonskog Arsenala nakon 22 godine.

Francuz će vjerovatno menadžersku karijeru nastaviti negdje drugo, a klub će pored njega u ljetnom prelaznom roku vjerovatno napustiti i dvojica fudbalera.

Kako navodi The Mirror, Granit Xhaka i Shkodran Mustafi su završili svoje epizode na Emiratesu. Klub je odlučio da ih proda, a umjesto njih londonski tim želi dovesti engleske fudbalere.

Naredne sezone dres Topnika mogli bi nositi veznjak Norwicha James Maddison (21) i defanzivac Fulhama Ryan Fredericks (25), koji igraju zaista sjajno u svojim klubovima.

Maddison je igrač kojeg traže gotovo svi engleski velikani. Sjajni 21-godišnjak igra zaista fantastično u redovima Kanarinaca koji bi na njemu mogli zaraditi čak 30 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa druge strane 25-godišnji Fredericks igra sezonu snova sa Fulhamom. Tim sa Craven Cottagea je na putu povratka u Premiership, a ovaj štoper je ključni igrač u sastavu Slaviše Jokanovića.

Ipak, ponude Arsenala će sasvim sigurno biti izazovne. Velika je mogućnost da će ovi fudbaleri na kraju završiti na Emiratesu, dok će Xhaka i Mustafi morati da potraže novu sredinu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije