Radović: Imamo kvalitet da savladamo Slogu

Trener Slavije jasan

Radović: Imamo kvalitet da savladamo Slogu

D. Rakanović

Trener Slavije Dragan Radović smatra da je njegova ekipa u duelu protiv kandidata za titulu Zvijezde nije ostavila loš utisak. 

Zvijezda je prethodnog vikenda savladala Slaviju sa minimalnih 1:0. Strijelac jedinog pogotka bio je kapiten ekipe Dejan Vučić u 32. minuti. 

"Na dan utakmice smo išli u Bijeljinu, nismo bili kompletni, jer su nam nedostajala dva-tri igrača. I pored tih problema odigrali smo odličnu utakmicu, gdje smo svojom greškom u prvom poluvremenu primili pogodak", rekao je za SportSport.ba Radović i nastavio: 

"Prvo poluvrijeme je Zvijezda bila bolja, dok smo u nastavku igre mi bili puno bolji, jer smo imali tri stopostotne šanse koje nismo pretvorili u pogodak. Sve u svemu ne mogu biti nezadovoljan, jedino što smo izgubili ta tri boda". 

Slavija u petom kolu dočekuje Slogu iz Doboja, a utakmica se igra u petak od 17 sati. 

"S kim god da igramo, bilo na strani ili kući, mi ćemo igrati na pobjedu. Imamo mladu ekipu, koja igra utakmice u utakmicu bolje. Iako ne možemo računati na dvojicu povrijeđenih igrača Milenkovića i Lalović mislim da imamo kvalitet da savladamo Slogu. Na startu prvenstva smo imali težak raspored. Gostovali smo tri puta u četiri kola i to Tekstilcu, Kozari i Zvijezdi", rekao je Radović. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Trener Slavije ističe da su ambicije kluba sredina tabele. 

"Ove sezone imamo mlađu ekipu, pa nam je cilj sredina tabele. Pokušaćemo se plasirati u Ligu za prvaka. Ove godine ćemo se posvetiti radu na infrastrukturi i izgradnji terena sa umjetnom travom. Od mlađih igrača želimo da izvučemo što više njih za slijedeću godinu, kada ćemo najvjerovatnije napasti Premijer ligu Bosne i Hercegovine", rekao je Radović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi