Radović: Izborit ćemo Europu! Zeljković: Nismo uzalud tu gdje jesmo, bit ćemo još bolji

Dvojac Rođenih za SportSport.ba

Radović: Izborit ćemo Europu! Zeljković: Nismo uzalud tu gdje jesmo, bit ćemo još bolji

Pripreme FK Velež u punom su jeku, a pred nogometašima Rođenih najzahtjevniji je dio u kojem je naglasak stavljen na fizičku spremu nogometaša.

Mostarski tim i danas je trenirao na pomoćnom terenu po jakoj kiši, no unatoč svemu, dobro raspoloženje i atmosfera vladali su među nogometašima koji s nestrpljenjem očekuju utakmice. Slaviša Radović i Samir Zeljković karike su koje će i u narednom periodu biti jako bitne u mostarskom klubu a ovaj dvojac za SportSport.ba govorio je o dosadašnjem toku priprema i svemu onom što Velež čeka u narednom periodu.

"Dobro je, kao što kažete, pripreme teku, uz malo problema jer nas vrijeme baš nije poslužilo" - govori Zeljković i dodaje:
"Snalazimo se, malo treniramo u Blagaju, malo ovdje na pomoćnom terenu i nadamo se da će nas do odlaska u Antaliju vrijeme poslužiti i odraditi sve zacrtano i planirano u ovom periodu, te se u Turskoj malo bolje spremiti na treninzima 's loptom'.

Slaviša, već neko vrijeme si u Mostaru, dovoljno za aklimatizaciju. Kako ti se čini ovaj sastav Veleža i šta možete napraviti u nastavku prvenstva?

"Da, ovo su moje prve pripreme s trenerom Dudićem i njegov rad mi se jako sviđa. Mislim da imamo dobru ekipu, jeste da su nas napustili neki igrači ali vjerujem da uprava radi da se dovedu adekvatne zamjene i pojačanja i vjerujem da ćemo se boriti za naš konačni cilj a to je izlazak u Europu." - kazao je Radović i dodao kako se pripreme dobro podnose:
"Dobro je, bilo je i napornijih, sviđa mi se to što se dosta toga radi s loptom i odmah je manje naporno čim je takva situacija.

U srijedu Velež igra prvu utakmicu u pripremama protiv Tuzla Cityja.

"Da, uz utakmicu s Tuzlom imat ćemo i susret sa Željezničarom uoči puta u Tursku i sigurno je da ćemo na tim utakmicama vidjeti, kako i na ove dvije, tako i s ovim jačim protivnicima, na kojem smo nivou i jesmo li bolji u odnosu na prošlu sezonu te kakvi će naši dometi biti u nastavku sezone. Iskreno, u nastavku nas vidim tačno tu gdje smo i sada. Tabela nam daje za pravo da se nadamo Europi i da nismo slučajno tu gdje jesmo a nadam se da će to izgledati i još bolje u nastavku."

Iako nema navijača, njihova podrška se osjeti i u ovim čudnim vremenima kad su stadioni prazni?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Obećavam da ćemo u nastavku dati sve od sebe da ih obradujemo i da izborimo Europu" - kratak i odlučan bio je Radović.

"Pa nama navijači možda najviše i nedostaju, jer gdje smo god igrali bili su nam izuzetna podrška i dvanaesti igrač. Znamo da su tu uz nas i nadamo se da će ova situacija brzo doći do kraja i da će se vratiti da nas bodre i da se zajedno radujemo."

Top Komentari

Brazuka
Kme kme
0 7
Ko_je_babo
Forza Velez.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti