Samir Zeljković o očekivanom raspletu sezone: Sarajevu titula prvaka, Veležu plasman u Evropu!

Fudbaler Veleža za SportSport.ba

Samir Zeljković o očekivanom raspletu sezone: Sarajevu titula prvaka, Veležu plasman u Evropu! · Intervju

M. Šljivak

Mostarski Velež odigrao je jednu od najboljih polusezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Rođeni predvođeni Feđom Dudićem su igrali zaista odličan fudbal i nakon 19 kola u prvenstvu BiH zauzimaju četvrtu poziciu sa 33 osvojena boda, pa se navijači ovog tima sa pravom nadaju da bi njihov tim na kraju mogao izboriti Evropu.

Jedan od onih koji su najzaslužniji za dobre igre Veleža je svakako Samir Zeljković, neizostavni član prvog tima Rođenih i momak koji je svojim igrama zaslužio i poziv u reprezentaciju BiH.

Zeljković je u razgovoru za SportSport.ba istakao veliko zadovoljstvo zbog načina na koji je njegov tim završio polusezonu i najavljuje žestoku borbu za plasman u evropska takmičenja.

Velež je odigrao odlično prvi dio sezone, osvojena su 33 boda. Kakvi su tvoji utisci nakon odigranih 19 kola?

"Polusezonu smo završili na jako dobar način. Bila je sigurno jedna od najboljih posljeratnih sezona za Velež. Na početku smo imali malo teži raspored, ali smo uspjeli odraditi nekoliko dobrih utakmica i osvojiti bitne bodove. Kako se kraj približavao hvatali smo formu. Kraj polusezone možda za nas dolazi u nezgodnom trenutku jer smo vezali tri pobjede. Međutim, sa puno optimizma dočekujemo nastavak sezone i ravnopravno ćemo se boriti za mjesta koja vode u Evropu".

Samir Zeljković
Samir Zeljković FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

3 nastupa
1 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Svim navijačima i igračima Veleža želja je plasman u Evropu. Šta to Rođene izdvaja od ostalih konkurenata u toj borbi za evropska takmičenja?

"Velika je konkurencija za pozicije koje vode u evropska takmičenja. Neka naša prednost je što smo dugo na okupu i što već dugo igramo zajedno. Već dvije godine je tu ista ekipa, dva-tri su tu nova igrača i sa nekoliko adekvatnih pojačanja na pozicijama koje su nam deficitarne, mislim da ćemo uspjeti u našem cilju i da ćemo navijačima Veleža pokloniti plasman u Evropu".

Velež je imao nekoliko fantastičnih utakmica u prvom dijelu prvenstva. Koje bi ti izdvojio kao najbolju svoju utakmicu, ali i koju je kompletna ekipa odigrala?

"Utakmicu koju smo ekipno najbolje odigrali bila je pobjeda protiv gradskog rivala Zrinjskog. Dobili smo ih 2:0. Bili smo zaista fantastični taj dan i zasluženo smo pobijedili. Također bih izdvojio i utakmicu protiv Radnika kada sam postigao gol za pobjedu. Te dvije utakmice bih okarakterisao kao najbolje za mene i klub u prvom dijelu sezone, iako smo imali još dosta dobrih nastupa, što pokazuje i stanje na tabeli".

Fudbal u BiH je već mjesecima bez navijača. Kako je igrati konstantno pred praznim tribinama i bez prave podrške na koju je Velež navikao?

"Nama navijači itekako fale. Što se kaže, oni su nam uvijek 12. igrač, gdje god da igramo. Nedostaju nam zaista. Uz njihovu podršku bismo sigurno neke utakmice, koje nismo pobijedili, preokrenuli na našu stranu. Kako je u cijelom svijetu, tako je i kod nas. Moramo se navići na to, ali svakako da se nadam da će što prije sve vratiti u normalu i da će se navijači uskoro vratiti na stadione".

FK Sarajevo u kojem si počeo karijeru je uvjerljivo na prvom mjestu. Može li iko zaustaviti Bordo tim na putu do titule?

"Možda je na početku sezone bilo malo zanimljivo, ali već sada više nije. Željezničar je držao taj neki priključak za Sarajevom na otvaranju prvenstva, ali kad se sve sabere u 19 kola, Sarajevo je zasluženo na vrhu. Sarajevo je uvjerljivo najkvalitetniji tim i, iako se ima još dosta igrati, smatram da će biti šampioni ove sezone".

Dobrim igrama u Veležu dobio si poziv i u reprezentaciju. Vjeruješ li da ćeš ponovo biti na spisku kod novog selektora?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imao sam nesreću, taj peh da sam testiran pozitvno pred utakmicu. Međutim, svakako da je veliko iskustvo odraditi nekoliko treninga sa reprezentacijom. Imao sam priliku vidjeti kako je igrati na najvećem nivou sa zvijezdama poput Pjanića, Kolašinca... Naravno, volio bih opet dobiti poziv. To će zavisiti samo od mene i od mojih igara. Nadam se da će me zdravlje poslužiti, da ću nastaviti sa dobrim igrama i svakako da se nadam još jednom pozivu u reprezentaciju".

Zeljković je ove polusezone nasutupio u 18 utakmica za Velež. Ima učinak od jednog gola i  dvije asistencije, a bez njega igra Rođenih nikako nije ista jer se radi o zaista zahvalnom igraču koji radi sjajne stvari za ekipu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Normalno,titula Sarajevu a možda i dupla kruna..!
7 1
Comandini
Bolji igrac Dino Hasanovic 3X! Pit Bull iz Ilijasa!
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi