"Sina nisam vidio otkako se rodio, misli su mi bile uz porodicu, ali od proljeća ću biti pravi"

Slaviša Radović za SportSport.ba

"Sina nisam vidio otkako se rodio, misli su mi bile uz porodicu, ali od proljeća ću biti pravi" · Intervju

M. Šljivak

Slaviša Radović stigao je u Velež kao pojačanje na poziciji lijevog beka.

Ovaj 27-godišnji defanzivac odabrao je Velež kao svoj novi klub pored nekoliko povoljnijih ponuda. Nastupio je u 13 utakmica u zaista sjajnoj polusezoni Rođenih i upisao je četiri asistencije.

Radović je za SportSport.ba istakao veliko zadovoljstvo onim što je njegov klub pokazao u dosadašnjem dijelu sezone, ali je obećao navijačima Veleža mnogo bolje nastupe u proljetnom dijelu sezone. Bio je veoma samokritičan.

Slaviša, koliko si zadovoljan nastupima svog kluba u prvom dijelu sezone?

"Veliko je zadovoljstvo zbog svega što smo napravili. Ispunili smo ono što smo zacrtali, nalazimo se u vrhu. Nadam se da ćemo tamo i završiti, možda čak i bolje plasirani. Slijedi nam borba za Evropu, ona nam je cilj".

Da li si zadovoljan svojim nastupima? U posljednje vrijeme kao da si bio malo odsutan i da su misli bile negdje drugo?

"Definitivno mogu puno bolje. Vidjelo se na početku da nisam prošao pripreme sa ostatkom tima, ali nadam se da ću u drugom dijelu sezone, nakon što prođem zimske pripreme, biti mnogo bolji. Na kraju sam bio malo i nervozan. Imao sam tih slatkih 'problema', čekao sam rođenje prvog djeteta. O tome sam stalno razmišljao, na terenu nisam bio baš svoj i to je bio razlog nešto slabijih utakmica".

Slaviša Radović
Slaviša Radović FK Velež FK Velež Pozicija: DF

Statistika

27 nastupa
21 kao starter
10 žutih kartona
1 crvenih kartona
3 asistencija
1 golova

Nedavno si postao otac, ali sina zbog obaveza još nisi vidio. Koliko je činjenica da si daleko od porodice utjecala na tebe?

"Prvo je dijete i bio sam zaista, zaista nervozan. Supruga je bila sama u trudnoći, daleko od mene u Njemačkoj i sve je to utjecalo na moju igru. Nisam bio tu kada sam joj najviše trebao. Ipak, prošlo je sve dobro hvala Bogu i nakon mjesec dana od rođenja konačno ću uskoro vidjeti sina. Kad prođem pripreme sa ekipom, kad bude i porodica na okupu u Mostaru, sigurno je da ću pružiti ono što se očekuje od mene, odnosno igre kakve su me preporučile Veležu".

Rođeni su pravi hit Premijer lige BiH. Šta bi to Velež moglo izdvojiti od ostalih ekipa u borbi za Evropu?

"Trener Feđa Dudić radi fenomenalan posao i izvlači maksimalno od nas. Odlično se svi slažemo u svlačionici, to smo prenijeli na teren i zbog toga smo u vrhu. Sa dva-tri pojačanja i povratkom povrijeđenih igrača, sigurno ćemo biti mnogo bolji i nema dileme da ćemo se boriti do samog kraja za izlazak u Evropu. Igrači su sretni i zadovoljni, nemamo nikakvih problema. Uprava se potrudila da samo razmišljamo o terenu i to je svakako velika stvar za svakog fudbalera".

Kakav rasplet sezone očekuješ? Može li iko skinuti Sarajevo sa prvog mjesta?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sarajevo je zasluženo prvo, mislim da su već osvojili titulu. Bit će velika borba za Evropu i ostanak. Mene je iznenadio Radnik što je u ovakvoj situaciji. Dok sam bio tamo bilo je sve sjajno, igrali smo Evropu i baš me čudi ono što se dešava sa njima. Bit će zanimljivo, ali pitanje šampiona je već poznato".

Radović sasvim sigurno Veležu može donijeti dosta u nastavku sezone i nema dileme da će posve spreman lijevi bek mostarskih Rođenih biti važna karika u borbi za plasman u Evropu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hakkinen
G. Šljivak ( novinar ) svaka čast na ovom napisanom ROĐENI su HIT. Jesu hvala Bogu Velež je hit i nadam se da će ostati na ovom kolosijeku. Sretno ROĐENI❤
8 2
JJ90
Pitanje šampiona nije riješeno. Ne smije se dozvoliti opuštanje zbog ovih izjava igrača i klubova. Jako do kraja!!!!
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti