Radović: Za nove bodove moramo dati maksimum

Trener Olimpika pred sutrašnji meč

Radović: Za nove bodove moramo dati maksimum

S. Mlaćo, foto: A. Berbić

Olimpik će sutra u okviru 23. kola Prve lige Federacije BiH na Otoci dočekati ekipu Slavena.

Vukovi će nakon pobjede u prošlom kolu imati priliku da dođu do novih bodova protiv ekipe iz donjeg dijela tabele.

Šef stručnog štaba ovog tima Dragan Radović smatra da je pred njegovim timom zahtjevna utakmica u kojoj će morati dati svoj maksimum kako bi došli do bodova.

"Mnogi se zavaravaju kada govore o kvaliteti timova u Prvoj ligi Federacije BiH. Slaven je svakako ekipa koja zaslužuje maksimalno ozbiljan pristup moje ekipe i mi ćemo morati dati maksimum u ovoj utakmici kako bismo stigli do bodova", rekao je na početku razgovora Radović.

Ekipa je u prošlom kolu savladala Jedinstvo i prekinula niz utakmica u kojim nisu uspijevali stići do pobjede.

"Imali smo priliku da riješimo susret već tokom prvih 45 minuta, ali nismo uspjeli realizovati šanse i iskoristiti inicijativu. U drugom dijelu smo pred kraj susreta primili gol, pa je to pokvarilo cjelokupan utisak. Najbitnija su nam bila tri boda do kojih smo došli u duelu protiv jedne borbene ekipe kao što je tim iz Bihaća".

U sutrašnjem duelu protiv ekipe iz Živinica Radović kaže da nema prostora kalkulacijama. Iako suočeni sa nedostatkom nekoliko prvotimaca, cilj je jasan, a to su nova tri boda.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Imamo dosta problema sa sastavom. Muminović i Milović su suspendovani i neće biti u konkurenciji za ovaj meč. Nekoliko igrača je rovito i bukvalno zadnji trening će odrediti ko od njih može nastupiti sutra. Na nama je da se skupimo i da ostvarimo pobjedu. Bez obzira ko nastupio smatram da smo kvalitetnija ekipa i da su tri boda iz ovog susreta imperativ", rekao je na kraju razgovora Radović.

Susret između Olimpika i Slavena igra se sutra (subota) od 16:30 sati na stadionu Otoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi