Radu odbranio penal u 99. minuti, Rumuni u najboljoj poziciji za plasman na EP

U21 tim Rumunije šokirao Portugalce

Radu odbranio penal u 99. minuti, Rumuni u najboljoj poziciji za plasman na EP

Edmir Škorić

U utakmici grupe 8 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Rumunija je, kao gost, slavila s 2:1 protiv Portugala.

Nakon što je BiH pobijedila Švicarsku s 3:0, Rumuni su iznenadili Portugalce i došli do velike pobjede, pa se polako zakuhava borba za prvo mjesto.

No, šta se sve samo večeras dešavalo na meču Portugal - Rumunija. Vodili su gosti 2:1 i imali igrača manje, a onda je uslijedila nadoknada i velika opsada gostiju Rumuna. Redale su se šanse, a onda penal u 98. minuti za Portugal. Carvalho, koji je zabio za 2:1 u 85. minuti, uzeo je loptu u ruke, naštimao i pucao, ali pročitao je njegove namjere golman gostiju Radu i odbranio udarac. Nakon što je meč završen, Radu je legao na travu i od sreće počeo plakati, kao i većina njegovih saigrača. Kao da su već na Euru, pa dobro nisu ni daleko...

BiH ostaje prva, Rumunija ima tri boda manje. Ipak, treba imati na umu da Rumuni imaju utakmicu manje i to protiv Lihtenštajna, a kako su nas u Zenici pobijedili s 3:1 u prvom dijelu kvalifikacija, onda su, uračunamo li im tri boda koja tek trebaju da ostvare protiv slabašnog Lihtenštajna, u prednosti pred odlučujuće mečeve.

Za četiri dana BiH gostuje Rumuniji i ako izgubi, ostat će bez šansi za prvo mjesto, dok bi eventualnom pobjedom tim Vinka Marinovuića bio u zavidnoj poziciji pred gostovanje u Portugalu i sam bi odlučivao o svom odlasku na EP, a još nije isključeno da u narednom kolu Portugal prospe koji bod protiv Švicarske u gostima. Pobjeda od, recimo, 3:0 bi bila idealna, ali da ne pretjerujemo.

Kako god, Zmajići u Rumuniji igraju vjerovatno meč odluke i poraz bi mogao da nam presudi. S pobjedom smo pred vratima raja, pa vidjet ćemo hoćemo li uspjeti.

Top Komentari

DarkLord
Možda neka tabela u članku , čisto da se i vidi kakvo je stanje...
24 0
Conor Mc Gregor
Nek dobijemo jednu od dvije utakmice idemo dalje
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi