Rafa Benitez pronašao novi angažman?

Španski stručnjak na korak od Newcastlea

Rafa Benitez pronašao novi angažman?

Endin Čaušević

Bivši trener Real Madrida Rafael Benitez u narednih nekoliko dana trebao bi postati novi menadžer Newcastle Uniteda.

Španski stručnjak je krajem prošle godine dobio otkaz u Real Madridu, ali bi nakon nekoliko mjeseci pauze ponovo mogao sjesti na trenersku klupu. Naime, Benitez je blizu da preuzme kormilo Newcastle Uniteda koji se ove sezone grčevito bori za opstanak u Premiershipu.

Navijači Newcastlea izrazili su svoje nezadovoljstvo i zatražili su odlazak Steva McClarena sa klupe ove ekipe. Navodno, McClaren će danas odraditi trening na kojem će se oprostiti od igrača Newcastlea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nekoliko trenerskih imena spominjalo se kao zamjena za McClarena, ali je sada već izvjesno da će trenersko mjesto Newcastlea preuzeti Rafa Benitez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi