Rafael Leao i službeno potpisao za Milan
Foto: AC Milan

Veliko pojačanje za talijanski tim

Rafael Leao i službeno potpisao za Milan

S. Bošković

Milan je službeno potvrdio dolazak novog pojačanja.

Novi član talijanskog velikana biti će Rafael Alexandre de Conceicao Leao.

On je na San Siro stigao iz Lillea, te potpisao ugovor na pet godina. Portugalski fudbaler karijeru je počeo u Sportingu,a za prvi tim je debitirao 2017. godine. Nakon toga prelazi u Lille, gdje je u 26 mečeva osam puta bio strijeac. Također, Leao je član mladih selekcija Portugala.

Ovaj 20-godišnji napadač može i da igra na poziciji krila, te će biti zamjena za Cutronea koji je potpisao za Wolverhampton.

Milan je za njegove usluge izdvojio oko 35 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sigurno je da u kancelarijama Lillea zadovoljno trljaju ruke s obzirom na to da su na transferima Leaoe i Pepea, koji je prešao u Arsenala, zaradili preko 110 miliona eura.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi