Rafael Marquez se vratio u Meksiko

Legendarni Rafa napustio Veronu

Rafael Marquez se vratio u Meksiko

Endin Čaušević

Meksički fudbaler Rafael Marquez odlučio je napustiti ekipu Verone.

Nekadašnji fudbaler Barcelone odlučio je sporazumno prekinuti ugovor sa Veronom i vratiti se u meksički Atlas u kojem je ovaj sjajni odbrambeni fudbaler i počeo svoju karijeru. Marquez je u Veronu stigao pred početak prošle sezone i odigrao je 36 utakmica za ovaj klub.

"Rafa je odličan fudbaler sa veliki iskustvom i sigurno će biti veliko pojačanje za naš klub", saopćili su iz meksičkog kluba.

Marquez je u Atlasu igrao od 1996. do 1999. godine i upisao je 77 nastupa za klub nakon čega je odlučio preći u Monaco. On je na vrhuncu svoje karijere uspješno nosio dres Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.