Nadal je Real Madridu osigurao velikog talenta: "Da, istina je, Rafa je lično zvao predsjednika"

Na Rafinu incijativu

Nadal je Real Madridu osigurao velikog talenta: "Da, istina je, Rafa je lično zvao predsjednika"

Edmir Škorić

U nedjelju je legendarni teniser Rafael Nadal stigao do 21. Grand Slam titule.

Pobjedom nad Daniilom Medvedevom i to nakon pet i po sati žestoke borbe i nakon povratka od 0:2 u setovima, Nadal je postao prvi teniser u historiji sa 21 Grand Slam titulom, jer su Roger Federer i Novak Đoković ostali na 20 trofeja.

No, iako je zauzet time što je jedan od najvećih tenisera svih vremena, čini se da ipak nađe vremena da se uključi u svijet nogometnih transfera.

Nadal je veliki navijač Real Madrida, iako je njegov stric Miguel igrao za Barcelonu. Upravo s Miguelom Nadal ima veze i 10 posto dionica u Mallorci, gdje je i rođen.

Upravo je zahvaljujući Rafi iz Mallorce u Real Madrid prešao tada 17-godišnji Marco Asensio. Prešao je u redove slavnog kraljevskog kluba za tada jeftinih 3,9 miliona eura. Nakon odrađenih posudbi u Mallorci i privremenog boravka u Espanyolu, postao je bitan član Reala.

Osvojio je dva naslova La Lige i dvije Lige prvaka, zabio je u finalu 2017. protiv Juventusa. U njemu je Rafa odmah vidio veliki potencijal, te je kontaktirao Realovog predsjednika Florentina Pereza i rekao mu da po svaku cijenu mora dovesti Asensia u svoj tim.

Asensio je 2017. potvrdio da je Nadal utjecao na to da se pridružio 13-strukom evropskom prvaku.

"Ta priča je istinita. Nadal je nazvao Pereza i rekao mu da me dovede. Te zime 2014. godine moj agent mi je rekao da je Real zainteresovan za mene, a nekoliko je klubova zvalo i pokušavalo ubrzati razgovore, no dan prije jedne utakmice Florentino Perez me nazvao i rekao da ću biti igrač Reala", rekao je Asensio za Real Madrid TV.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Sve se dogodilo u jednom danu: otišli smo u Madrid, potpisao sam ugovor, prikazani su nam Santiago Bernabeu i tereni u Valdebebasu, a onda smo se vratili na Mallorcu da završimo sezonu", dodao je Asensio.

Smatra se da je Nadal kao mladić bio perspektivan nogometaš, ali je na kraju odabrao tenis umjesto nogometa i to je zaista bila najbolja moguća odluka za sjajnog španskog tenisera.

Top Komentari

Klicko
Sve se danas talentom naziva hahaha.
2 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti