Beckhama prepoznaju svi, ali "ugojenog asa" kojem je Ibra unio strah u kosti baš i ne

Uvukao je je stomak prilikom fotografisanja

Beckhama prepoznaju svi, ali "ugojenog asa" kojem je Ibra unio strah u kosti baš i ne

Admin Čaušević

Svjetsko prvenstvo u Kataru je privuklo mnoge bivše fudbalske asove, među njima je i David Beckham koji je od organizatora turnira kao ambasador uzeo desetine miliona eura zbog čega se suočio sa ozbiljnim kritikama.

Iako je na pragu šeste decenije, 47-godišnji Beckham je i dalje velika zvijezda i mnogi žele s njim napraviti zajedničku fotografiju, posebno se to odnosi na žensku populaciju jer se drži odlično obzirom na godine.

Priliku da se fotografiše sa Beckhamom tokom Mundijala iskoristio je i Rafael Van Vaart, nekadašnji igrač Ajaxa i Reala koji radi kao komentator za jednu nizozemsku TV stanicu.

Iako je osam godina mlađi od Beckhama vidljivo je da se Nizozemac "ugojio" te je čak na zajedničkoj fotografiji uvukao stomak kako bi "umanjio štetu".

Van der Vaart je poprilično direktan i kritičan u svojim izjavama, tako je nedavno prozvao reprezentativca Njemačke Niklasa Suela.

Oglasi

"Njemačka ima odbrambeni problem. Sule nije nogometaš svjetske klase. On je 'Harry Maguire' Nijemaca", poručio je Van der Vaart.

Nekada odlični ofanzivni vezni je imao poprilično dobru karijeru, ali zauvijek će ostati upamćen po tome da mu je Zlatan Ibrahimović unio strah u kosti dok su igrali za Ajax.

Van der Vaart je bio kapiten čuvene generacije Ajaxa, imao je odličan odnos sa svima u klubu, bio je neka vrsta "zaštićenog djeteta" i neko na kome se temelji budućnost Kopljanika.

Njih dvojica se nisu slagali što je rezultiralo velikim skandalom i to tokom prijateljskih utakmica između Nizozemske i Švedske kada je Ibrahimović faulirao Van der Vaarta.

Nizozemac je bio siguran da ga je napadač namjerno povrijedio i da je išao da mu slomi nogu. Ibra se pokušao izviniti, ali Van der Vaart nije želio ni da čuje.

Uslijedili su pregovori oko pomirenja, na kraju su obojica završila na ''saslušanju'' kod trenera. U jednom trenutku Ibri je pukao film te je zaprijetio Van der Vaartu da će mu slomiti obje noge ako nastavi lagati.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ako on (Van der Vaart) ikada više bude pričao o meni na takav način bez da mi to direktno kaže, odsjeć ću mu ruku", bila je još direktnija Zlatanova poruka.

U Ajaxu su tada postali svjesni da je Ibrahimović spreman da ispuni ono što kaže zbog čega su ga i prodali u Juventus, a Van der Vaart je ostao u timu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi