"David Beckham bi trebao spustiti glavu od srama"
Legenda svjetskog nogometa žestoko kritikovana zbog toga što sarađuje sa Katarom

Žestoke kritike za legendu

"David Beckham bi trebao spustiti glavu od srama"

Edmir Škorić

Nekada velika zvijezda svjetskog nogometa, David Beckham, žestoko je kritikovan u rodnoj Engleskoj zbog saradnje s Katarom, pošto je bivši igrač Manchester Uniteda, Real Madrida, PSG-a i Milana jedan od ambasadora Svjetskog prvenstva 2022. godine.

Iako je nogometnu karijeru završio još 2013. godine, Beckham je i dalje jedan od najprepoznatljivijih svjetskih nogometaša. Trenutno je ambasador Svjetskog prvenstva u Kataru, ali u Britaniji ga optužuju da je izabrao novac umjesto morala.

Tema o Davidu Beckhamu kao ambasadoru Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru pojavila se u emisiji "Dobro jutro Britanija". Engleza je žestoko kritikovao Andrew Pierce, novinar ITV-a, optuživši bivšeg engleskog reprezentativca da sve radi za novac.

"Kao što znate, ne gledam nogomet, ali ne bih otišao u ovu zemlju kao gay jer bih bio jako zabrinut. Što se Davida Beckhama tiče, trebao bi da spusti glavu od srama. Ikona tolerancije, iznimno popularan diljem svijeta, a sve ovo radi iz jednog razloga: milioni na računu", izrazio je frustraciju novinar ponašanjem bivšeg nogometaša, koji ne samo da ne vidi ništa loše u pravilima u Kataru, nego također svojim imenom reklamira cijeli događaj.

Nedavno je The Sun komentarisao video u kojem Beckham poziva sve da dođu na Svjetsko prvenstvo.

"David vjeruje u predanost Katara napretku i da Svjetsko prvenstvo - prvo koje se održava u arapskom svijetu - može donijeti pozitivnu promjenu. On snažno vjeruje u moć nogometa da premosti jaz, ali, što je najvažnije, primijetio je napredak u važnim pitanjima".

Oglasi

Beckham će, kao globalni ambasador zemlje, tokom deset godina dobiti ukupnu 277 miliona dolara, pa i ne čudi što je toliko na strani Katara.

Poznati britanski komičar Joe Lycett Beckhama smatra jednom od ikona tolerancije i ističe koliko je učinio za homoseksualce, jer je bio prvi igrač iz Premier lige koji je prisustvovao sesiji za gay časopis.

O bivšem saigraču iz Manchester Uniteda i reprezentacije oglasio se i Gary Neville. U Daily Mailu Englez je rekao šta misli o stavu slavne osobe. Za razliku od većine, on je ipak stao u odbranu svog prijatelja.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Beckham je otišao igrati za PSG, koji je u vlasništvu Katara. Beckham, da budemo pošteni prema njemu, ima odnos s Katarom kroz svoj odnos s PSG-om, a posao koji je napravio u jačanju naše zemlje diljem svijeta vjerojatno nije niko drugi u posljednjih pet do deset godina".

U međuvremenu, homoseksualnost je protuzakonita u Kataru, a svako ko bude uhvaćen u istospolnim seksualnim aktivnostima suočava se s kaznom do sedam godina zatvora. Ministarstvo vanjskih poslova napominje da se "uvredljivom može smatrati svaka intimnost između osoba na javnom mjestu, bez obzira na spol, spolnu orijentaciju ili namjeru".

Top Komentari

user1574859714
O moralu ptica zemlja koja je pobila hiljade neduznih ljudi po Iraku i drugim zemljama.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi