Ibra mu je utjerao strah u kosti, a sada je priznao svoju najveću grešku: "Uzeo sam taj dres..."

Legendarni fudbaler se 15-ak godina pokajao

Ibra mu je utjerao strah u kosti, a sada je priznao svoju najveću grešku: "Uzeo sam taj dres..."

Admin Čaušević

Zlatan Ibrahimović je tokom svoje karijere imao dosta verbalnih, ali i fizičkih sukoba kako sa protivnicima tako i sa saigračima. Još na početku karijere dok je bio član Ajaxa susreo se sa svojim prvim velikim problemom, na suprotnoj strani se nalazio kapiten i ljubimac navijača. 

Ibrahimović nikada nikome nije prešutio. Takav je kroz cijelu svoju karijeru. Kada je bio u Ajaxu njegova meta postao je Rafael Van der Vaart. 

Van der Vaart je bio prava "tužibaba", često se žalio na Zlatana koji ga je u jednom prijateljskom meču Nizozemske i Švedske slučajno faulirao i ozbiljno povrijedio. 

Nizozemac se poslije toga žalio da ga je Zlatan namjerno povrijedio, a Šveđanin bh. korijena mu je zaprijetio ga će ga prebiti ukoliko ponovi istu tvrdnju.

Od tada se Van der Vaart smirio, Ibrahimović je ubrzo napustio Ajax i potpisao za Juventus. Nekoliko sezona kasnije Kopljanike će napustiti i nizozemski ofanzivac. 

Nizozemac je najavljivan kao jedan od najvećih talenata u evropskom fudbalu u vrijeme dok je bio u Ajaxu nakon što je prošao kroz poznatu omladinsku akademiju.

Oglasi

Nakon šest godina u Amsterdamu, pridružio se bundesligašu Hamburgu 2005., dok je njegova zvijezda nastavila rasti.

Međutim, 2007. godine bio je uvelike povezivan s prelaskom u Španiju, nakon što je nagovijestio želju da igra u La Ligi.

Unatoč interesu Los Blancosa i Valencije, Hamburg je ostao odlučan zadržati Van der Vaarta, dok je veznjak pokušavao pronaći izlaz.

Odlučio je obaviti kontroverzni intervju za Diario AS, uključujući fotografiju kako drži dres Valencije, u pokušaju da osigura transfer među Šišmiše.

Oglasi

Van der Vaarta su nakon toga izviždali navijači Hamburga, jer se njihov kapiten vratio u u tim i ostao član ekipe u sezoni 2007./08.

Na kraju je napravio transfer u La Ligu, pridružio se Real Madridu 2008., prije impresivne avanture u Tottenhamu, ali njegov neuspjeli pokušaj da napusti HSV se i dalje pamti.

“Bez sumnje, moja najveća greška bila je fotografija na kojoj sam držao dres Valencije i pokušao prisiliti moj transfer u Španiju"

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kako glupo od mene? Potpuno sam zaslužio neprestano zviždanje navijača Hamburga u sljedećoj utakmici protiv Leverkusena i to mi je još uvijek u glavi."

Ovaj 39-godišnjak je već neko vrijeme u penziji i sada je uglavnom angažovan kao analitčar na nizozemskim sportskim kanalima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi