Van der Vaartu se smučilo zbog igre Barcine zvijezde: "Vrti se oko sebe..."

Van der Vaartu se smučilo zbog igre Barcine zvijezde: "Vrti se oko sebe..."

Edmir Škorić

Bivši nizozemski reprezentativac Rafael van der Vaart bio je gost jedne televizije kako bi komentarisao, odnosno analizirao utakmicu PSG-a i Barcelone (2:3).

Van der Vaart je iz studija pratio spektakl na Parku prinčeva u okivru četvrtfinala Lige prvaka koji je završen pobjedom Barcelone s 3:2, mada je jasno da nas u revanšu čeka još jedan fudbalski klasik.

Raphinha je u 37. minuti doveo Katalonce u vodstvo, no u samo šest minuta nastavka Ousmane Dembele i Vitinha donose PSG-u preokret.

U 62. minuti Raphinha ponovo pogađa za 2:2, da bi u 77. minuti Christensen glavom pogodio za pobjedu na ubačaj Gundogana iz kornera.

Vaart smatra da se Barca pokazala u dobrom svjetlu, ali je nekadašnji veznjak ipak bio kritičan prema svom sunarodnjaku Frenkieu de Jongu.

Oglasi

"Veliki sam obožavatelj Frenkieja de Jonga, Barceloninog najboljeg veznog igrača, ali vrijeme je da učini više. Više golova, više asistencija. Sada sam ga dovoljno vidio kako se vrti oko sebe. Jedva čekam da vidim neko ključno dodavanje ili dodavanje prema naprijed, vjerujem da previše dribla", rekao je Vaart.

Ipak, Barcini fanovi na društvenim mrežama brzo su odgovorili Vaartu, a neki od njih bili su isuviše oštri.

"Ko mu to kaže? Rafael van der Vaart? Pa čovječe nisi ti bio neki igrač pa da analiziraš nekog poput njega", napisao je jedan od Barcinih fanova.

Bilo kako bilo, De Jong je na terenu proveo 75 minuta, a interesantno da ga je zamijenio upravo defanzivac koji će samo dvije minute kasnije postići gol za pobjedu.

De Jong je meč počeo u sredini terena zajedno sa Robertom i Gundoganom, a sva trojica su na kraju zamijenjena. Frenkie De Jong je uz mladog stopera Cubarsija najslabije ocijenjen igrač barcelone sa ocjenom 6,6. Najbolju ocjenio dobio je dvostruki strijelac Raphinha (8.2).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Barci slijedi gostovanje u Cadizu, a onda novi okršaj sa PSG-om. Katalonci imaju male šanse da stignu Real Madrid u La Ligi i djeluje kao da im je Liga prvaka jedina nada da spase sezonu. Prolaz protiv PSG-a i plasman u polufinale bila bi velika stvar, a onda je sve moguće.

Iako su se suočavali sa raznim problemima, Xavi i njegovi igrači uvjereni su da mogu doći do trofeja Lige prvaka i već neko vrijeme daju hrabre izjave kako su spremni biti na tronu Evrope.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RZ88
Pa čovjek je povrijeđen bio nije mogao ni igrati 100%
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi