Na treningu PSG-a nedostajao je najbitniji faktor u priči

Ogromni problemi sa zdravljem supruge

Na treningu PSG-a nedostajao je najbitniji faktor u priči

M. Šljivak

Francuski prvak PSG kreće u novu sezonu Ligue 1 kao favorit iako u svom sastavu neće imati Kyliana Mbappea, Neymara, Lionela Messija, te brojne druge zvijezde. Ipak, na današnjem treningu je primijećeno kako u stručnom štabu nema desne ruke trenera Luisa Enriquea, Rafela Pola.

Luis Enrique je današnji trening održao bez veoma važne karike u svom timu. Njegova desna ruka Rafel Pol morao je napustiti Pariz i nije poznato kada će se vratiti.

Pol je čak razmišljao o odlasku iz kluba kako bi bio pored supruge koja je ozbiljno bolesna. Njegove misli su daleko od fudbala i zbog toga je odlučio uzeti određene vrijeme slobodno.

Njega u narednim danima neće biti u klubu, ali uvjerio je Luisa Enriquea kako neće dati otkaz, pa je dobio dopuštenje da se posveti porodici.

Rafel Pol već dugo radi s Luisom Enriqueom. Počeo je kao kondicioni trener, a radio je u Romi, Celti i reprezentaciji Španije na toj poziciji.

Oglasi

Potom je postao pomoćnik u nacionalnom timu, a tu ulogu obavlja trenutno i u PSG-u.

Kylian Mbappe je donio konačnu odluku

Saga oko transfera Kyliana Mbappea odavno traje, ali vrijeme je da se i ona okonča i to na način na koji niko u PSG-u nije želio.

Odnosi između Kyliana Mbappea i francuskog prvaka već su nekoliko sedmica napeti. Klub je pokušao uvjeriti igrača da produži ugovor, no on je to glatko odbio.

Ipak, ovog ljeta ne namjerava napustiti Park prinčeva i želi ostati do isteka ugovora, odnosno do juna 2024. godine, što će mu omogućiti da ubere dodatne bonuse.

Takvom potezu Parižani se kategorički protive - samo će im ovoljetna prodaja omogućiti da unovče napadača.

Oglasi

Luis Campos se navodno u utorak sastao sa Mbappeovim agentima i predstavio im novi prijedlog ugovora. Nude mu povećanje ionako velike plate i klauzulu o odlasku od oko 200 miliona eura, no to je odbijeno.

Francuski Le Parisisen sada donosi nove detalje. Navodno je Francuz već donio končanu odluku u vezi sljedeće sezone. Naime, ostaje do kraja ugovora, pa makar to značilo da neće nikako igrati do kraja sezone. Ovu odluku će saopštiti i Nasseru Al-Khelaifiju.

Ovo je najgori scenarij za PSG koji se nadao da će igrača prodati ovog ljeta ili da će 24-godišnjak potpisati novi ugovor. Mbappe je odlučan da ide u Madrid kada istekne ugovor na kraju sezoen, no pitanje je hoćemo li ga u narednoj sezoni gledati na terenu...

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Do sada PSG nije popuštao i raznim tehnikama ucjenjivanja uvjeravao Mbappea da produži ugovor ili ode. Nisu ga poveli ni na predsezonsku turneju po Japanu, iako njihov postupak nije utjecao na Francuza, koji od početka zna šta želi.

U sve će se uključiti i pariški ultrasi koji su najavili da će Mbappeu prirediti pakao. Prije utakmice 1. kola Ligue 1 protiv Lorienta pokazat će šta misle o njemu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi