Rafinha van stroja još pola godine

Nesretni Brazilac morao na operaciju

Rafinha van stroja još pola godine

Teme:

Brazilski fudbaler Rafinha neće moći igrati narednih pola godine nakon operacije ligamenta koljena, saopštio je medicinski tim Barcelone.

Rafinha je tešku povredu zadobio u susretu sa Atletico Madridom 11. novembra. Tada je osjetio bolove, ali je izdržao meč do kraja iako bi vjerovatno bilo bolje da je odmah napustio igru.

Nakon toga, Rafinha je propustio duele sa PSV-om i Villarrealom, a prije nekoliko dana je i operisao ljevo koljeno.

"Operacija lijevog koljena prošla je uspješno. Očekuje se da Rafinha bude van terena šest mjeseci", poručili su iz Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rafina godinama unazad ima problema sa povredama koljena, a već je kidao ukrštene ligamente desnog koljena, te imao problema i sa meniskusom u istom koljenu.

Umjesto Rafinhe, Barcelona je za nastavak sezone registrovala mladog Carlesa Alenu, koji je postigao gol protiv Villarreala u prošlom kolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi