Raguž: Moramo biti svjesni ozbiljnosti situacije

Trener HNK Čapljina

Raguž: Moramo biti svjesni ozbiljnosti situacije

M. Maksimović

Čapljina je među prvima započela pripreme za proljetni dio sezone u Prvoj ligi Federacije BiH.

 Trener Tomo Raguž uskoro će nametnuti žestok ritam rada, nakon što je prva sedmica protekla u nešto laganijim treninzima. 

“Želim da prije svega uvodni dio prirpema protekne bez povreda kod igrača. Ranije ćemo krenuti i s odigravanjem utakmica, kako bismo razbili monotoniju treninga, ali se i uvjerili ko je dobro došao od igrača”, kaže Raguž.

Čapljina je dosad angažovala Martina Puljića iz GOŠK-a i Josipa Miketeka kojeg je posudio Zrinjski, dok su s druge strane klub napustili Petar Raguž koji je prešao u GOŠK iz Dubrovnika i Salko Jazvin koji karijeru nastavlja u Krupi. Gabrijel Zubac najavio je prelazak u crnogorski Dečić, dok s timom trenira nekoliko novih igrača, čiji angažman još uvijek nije definisan.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

“Liga je zahtijevna i za ostvarenje zacrtanog cilja trebat će nam još nekoliko pojačanja koji imaju kvalitet”, smatra Raguž.

Čapljina će tokom priprema igrati protiv Širokog Brijega, Neretvanca, Željezničara i Metalleghea. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi