Raguž: Odlaskom sam želio rasteretiti igrače

Napustio kormilo Čapljine

Raguž: Odlaskom sam želio rasteretiti igrače

M. Maksimović

Od jučer Tomislav Raguž nije trener Čapljine. 

Upravni odbor ovog federalnog prvoligaša nakon subotnjeg poraza od Bosne na domaćem terenu prihvatio je njegovu ostavku.

“Čelnici kluba bili su krajnje korektni. Oni su željeli da nastavimo priču, ali sam ja ipak želio rasteretiti igrače i isprovocirati pozitivan šok. Ideja je bila isključivo moja”, kaže Raguž.

Dodao je i das u ga od povratka na klupu pratili razni pehovi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

“Često smo primali naivne golove koji su bili plod grešaka koje su ponekad bile neshvatljive. Žao mi je, ipak je Čapljina moj klub. I dalje sam uvjeren da se može opstati jer ekipa ima kvalitet, potrebno je samo malo više sreće”, dodao je.

U ovom trenutku nije poznato ko će naslijediti Raguža. Jedan od kandidata za klupu Čapljine je navodno iskusni Jusuf Čizmić, a sve će biti poznato već u narednim danima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi