Sterlingu je nakon poziva pao mrak na oči: Poznato zašto se hitno vratio kući

Propustio duel sa Senegalom

Sterlingu je nakon poziva pao mrak na oči: Poznato zašto se hitno vratio kući

E. Škorić

Engleski nogometni savez je objavio da je Raheem Sterling neposredno prije utakmice Engleska - Senegal napustio reprezentaciju zbog porodičnih problema.

Sterling je igrao od prve minute u prva dva meča, u posjednjem kolu grupjne faze je bio na klupi, a večeras u duelu sa Senegalom u osmini finala uopšte nije u konkurenciji.

Engleski mediji objavili su kako Sterling hitno odlazi za Englesku kako bi "riješio stvari", a ubrzo su otočki portali pronašli razlog što je ofanzivac Chelseaja morao hitno da se vrati kući.

Naoružani razbojnici provalili su u kuću engleske nogometne zvijezde Raheema Sterlinga u Londonu i izveli veliku pljačku, rekli su izvori iz britanske policije.

Sterlingovi rođaci su navodno bili kod kuće kada je provaljeno u kuću. U tijeku je velika istraga o incidentu koji je potresao englesku zvijezdu i njegovu porodicu.

"U kući je nestalo gotovo sve čega su se mogli dočepati, a imalo je vrijednost. Čini se da je dobro isplanirano", komentarisao je izvor blizak istrazi. Za sada nije poznato kada će se Raheem vratiti u Katar i hoće li to biti do utakmice s Francuzima. Pretpostavlja se da hoće.

Oglasi

U meču protiv Senegala, za Engleze u napadu igraju Saka, Foden i Kane, dok je Rashford ipak ostao na klupi, iako se očekivalo da bi mogao početi ovaj duel.

Za sada Englezima ide sjajno, pošto na poluvremenu vode sa 2:0 i sve su bliže duelu sa Francuskom u četvrfinalu katarskog Mundijala.

Jordan Henderson je u 38. minuti postigao gol za 1:0, a onda je u zadnjim sekundama prvog dijela Harry Kane povisio na 2:0, nakon fantastične kontre i na kraju asistencije Phila Fodena.

Sve je ipak napraivo Jude Bellingham, koji je povukao kontru, sjajno našao Fodena, a ovaj nesebično na kraju dodao Kaneu. Prethodno je Bellingham asistirao Hendersonu kod prvog gola i nije čudo što vezistu Borussije Dortmund žele i Real Madrid i mnogi drugi veliki timovi u Evropi.

Sterling je ljetos sve iznenadio kada je napustio Manchester City i potpisao za Chelsea.

Oglasi

Sterling je čak sedam godina nosio dres Manchester Cityja i malo ko je mogao očekivati da će ovaj 27-godišnjak ovog ljeta napustiti Etihad i potpisati za rivalski klub.

Na kraju je Sterling s ekipom Chelseaja potpisao ugovor do ljeta 2027. godine, a Manchester City je od njegove prodaje inkasirao skoro 60 miliona eura što je za njih jako dobar posao.

Međutim, čini se da ni sam Sterling nije očekivao da će baš na takav način da napusti klub za koji je igrao sedam godina.

Sterling je u razgovoru za Sky Sports priznao da nije na baš lijep način napustio City i da je bio itekako ogorčen što se klub ponašao prema njamu na takav način i jednostavno ga natjerao da ode.

"Svi žele da se osjećaju željeno i tako i u fudbalu. Kada igrač cijelim srcem, žrtvuješ neke i od rođendana svoje djece i onda te tretiraju na takav način je baš razočaravajuće. bio sam baš bijesan i ljut zbog toga, ali sada je to prošlost za mene i želim da se fokusiram samo na Chelsea", rekao je Sterling.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U nastavku razgovora novinar Sky Sportsa pitao ga je za razlog zbog čega je napustio City i jasno se vidjelo koliko je razočaran što je morao na takav način da ode iz tog kluba.

"Sramota je kako se sve to završilo jer sam zaista imao sjajne trenutke u tom klubu. Bilo je tu dosta razloga, ali se nikada nisam žalio. Bio sam spreman da se borim, ali eto očito da nismo isto razmišljali", zaključio je Sterling.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi