Sinoć je uništio Velšane, ali su mu Englezi baš zamjerili ono što je uradio tokom intoniranja himne

Rashford u centru pažnje

Sinoć je uništio Velšane, ali su mu Englezi baš zamjerili ono što je uradio tokom intoniranja himne

Endin Čaušević

Engleska je sinoć ubjedljivo pobijedila Vels sa 3:0 i osigurala prvo mjesto u grupi i plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva, a briljirao je Marcus Rashford koji je odigrao sjajan meč i zabio je dva gola, ali se zbog jednog detalja našao na udaru javnosti u Engleskoj.

Englezi su opravdali ulogu favorita u svojoj grupi i uspjeli su zauzeti prvo mjesto na tabeli i plasirati se u osminu finala gdje ovu reprezentaciju očekuje okršaj protiv selekcije Senegala.

Sinoć su Englezi lakše od očekivanog pobijedili Vels koji je totalno podbacio u Kataru, a na kraju rezultat ovog meča bio je 3:0.

U ovom susretu briljirao je Marcus Rashford koji je uspio postići dva gola, a posebno je impresivan bio onaj iz 51. minute za 1:0 kada je pogodio spektakularno iz slobodnog udarca.

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1597688401200746496[/twitter]

Već u narednom napadu Phil Foden je udvostručio prednost Engleske, dok je konačnih 3:0 u 68. minuti postavio Rashford drugim golom na utakmici.

Oglasi

Međutim, i pored dobrog nastupa Rashforda u sinoćnjem meču napadač Manchester Uniteda je ponovo dobio kritike od engleske javnosti, a sve zbog detalja koji se desio prije samog početka utakmice.

Naime, Rashford je bio u centru pažnje tokom intoniranja himne Engleske, a mnogi su mu zamjerili što je bio jedini fudbaler koji nije pjevao himnu.

U centru pažnje našao se komentar političkog analitičara Darrena Grimesa koji se oglasio kada je vidio da Rashford nije jedini pjevao himnu svoje države.

"Da li je Marcus Rashford previše popularan ovih dana da ne mora pjevati ni himnu?", napisao je Grimes na Twitteru, ali se ubrzo pokajao zbog toga.

Naime, nakon što je Rashford odigrao fantastičnu utakmicu protiv Velsa i zabio dva gola Grimes se ponovo oglasio i poručio je da oprašta reprezentativcu Engleske što ovaj put nije pjevao himnu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"U redu. Ok. Opraštam ti ovaj put što nisi pjevao God save the King", poručio je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi