Engleze šokirao potez mladog Bukaya Sake

Upoznao svog idola

Engleze šokirao potez mladog Bukaya Sake

Edmir Škorić

Talentovani krilni nogometaš Arsenala Bukayo Saka u Kataru je već postigao tri gola i jedan je od ključnih igrača engleske reprezentacije.

Englezi su sjajno odradili dosadašnji dio turnira. U grupnoj fazi nisu imali puno problema, potom su razbili Senegal sa 3:0 u osmini finala, ali najteži ispit je tek pred njima, pošto će u subotu odmjeriti snage sa aktuelnim svjetskim prvacima Francuzima.

Engleska reprezentacija dobila je posebnu posjetu pred utakmicu protiv Francuske. Naime kamp engleskih igrača posjetio je legendarni David Beckham koji je pratio treninge engleskih nogometaša te popričao sa selektorom Garethom Southgateom, s kojim je dijelio i svlačionicu u vremenu kada su obojica nastupali za Englesku.

Tokom njegovog posjeta nastao je i dirljiv video koji je napravio jedan od trenutno najboljih igrača engleske reprezentacije Bukayo Saka.

Zvijezda Arsenala sramežljivo je prišla Beckhamu koji je bio usred razgovora sa Southgateom i kapitenom Harryjem Kaneom i prekinula razgovor.

"Oprostite što smetam. Mogu li se slikati s vama?" , upitao je Saka Beckhama , koji je, naravno, brzo ispoštovao želju mlade nade engleskog nogometa.

Engleska javnost impresionirana je ponašanjem i poniznošću 21-godišnjeg nogometaša, koji je već postigao tri gola na ovom Svjetskom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Saka je za Englesku od debija 2020. godine do danas odigrao 23 utakmice i postigao sedam golova, a igrao je i za sve mlađe selekcije te zemlje.

On je kao tinejdžer došao u Arsenal i izrastao u jednog od ključnih igrača u timu koji se bori za titulu i trenutno je lider u engleskoj Premier ligi, koja će se nastaviti po završetku Svjetskog prvenstva, krajem ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi