Aguero igrač, Guardiola trener mjeseca u Premier ligi

Sva priznanja otišla na Etihad

Aguero igrač, Guardiola trener mjeseca u Premier ligi

Za najboljeg igrača Premier lige u proteklom mjesecu izabran je Sergio Aguero.

Argentinski nogometaš koji nastupa za Manchester City je u februaru na četiri utakmice postigao sedam golova, a sasvim očekivano na kraju je i osvojio laskavo priznanje za igrača mjeseca. 

Golovi koje je postigao u utakmicama protiv Arsenala i Chelseaja su također doprinijeli da sjajni Aguero izbije na čelo liste strijelaca. Trenutno je na brojci 18, a slijede ga Mohamed Salah sa 17, te Harry Kane i Peirre-Emerick Aubameyang koji su postigli 16 pogodaka.

Priznanje za igrača mjeseca Agueru je ujedno bilo peto po redu u ovoj sezoni.

Na kraju dodajmo da je priznanje za najboljeg menadžera Premier lige u februaru otišlo je u ruke Pepu Guardioli.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi