Rahimić: Neka me suspenduju na 100 utakmica

Trener Veleža za SportSport.ba

Rahimić: Neka me suspenduju na 100 utakmica

E. Škorić

U razgovoru za SportSport.ba trener Veleža Ibro Rahimić potvrdio je kako je suspendovan zbog izjava koje je dao nakon meča Velež - Olimpik u Kupu BiH.

U srijedu su Velež i Olimpik odigrali meč šesnaestine finala Kupa, a po završetku meča domaći su imali dosta prigovora na suđenje. Prednjačio je trener Rahimić, koji je isključen, a sada i suspendovan zbog, kako je navedeno, psovki i uvreda.

"Istina je da sam suspendovan, samo ne znam na koliko, pošto tek moram da dam izjavu. Ali ne odustajem i, kako sam najavio, tužit ću sudiju Bjelicu. Danas je u zapisniku navedeno nešto blaže nego što je to prvobitno bilo. Prepali su se očito, pa muljaju i petljaju. Sve je to namontirano, ali tvrdim da ne odustajem od ovoga", kazao je Rahimić za SportSport.ba, dodavši:

"Ma znate šta, neka me kazne sa 100 utakmica! Odavno se vodi hajka na mene i na Velež. Ne mogu jednostavno da podnesem nepravdu, ali nekome očito smeta Velež u kojem se dešavaju pozitivne i lijepe fudbalske stvari. To me sve tjera da nastavim borbu i da ne odustanem. U životu sam uvijek bio sklon pravdi, pa me boli kada je nema".

On je istakao da neće voditi Velež u narednom susretu, a onda će biti poznato na koliko je suspendovan. Ostaje mu sada da pokuša dokazati da je sve, kako tvrdi, namontirano i izmišljeno. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Suspendovan je i Salko Grbić, komesar za bezbjednost FK Velež, koji je nakon meča napao sudiju Bjelicu u Vrapčičima, mada je on potom za SportSport.ba kazao da to nije uradio.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi