Rahimić: Nevažno je hoću li igrati, sretan sam zbog poziva

Popularni General za SportSport.ba

Rahimić: Nevažno je hoću li igrati, sretan sam zbog poziva

Edmir Škorić

Elvir Rahimić je ponovo dobio poziv selektora bh. nogometne reprezentacije Safeta Sušića. Tako će se ovaj iskusni veznjak ruskog CSKA 18. marta pojaviti na okupljanju.

Mnogi će reći kako je Rahimić izvan forme i da više ne može biti "onaj stari", no Pape zna da General još može odrađivati svoje zadatke na najbolji mogući način, ali uostalom samo njegovo prisustvo će pomoći ostatku ekipe...

 

"Sigurno da mi je drago što sam ponovo dobio poziv. Velika je čast da budem tu za reprezentaciju, da budem ponovo uz momke. Velika je i znajčajna utakmica, tako da mi je drago što ću biti tu", rekao je uvijek skromni Rahimić za SportSport.ba.

 

Selektor je na jučerašnjoj konferenciji za novinare kazao da će igrati sa jednim igračem na poziciji zadnjeg veznog, što znači da će biti mjesta ili za Rahimića ili za mladog Zahirovića. 

 

"Nije važno da li ću igrati ili ne, ali bitno je da pomognem kolliko mogu i svojim prisustvom da olakšam momcima. Mogu uvijek biti od pomoći i ako dobijem priliku od selektora, mislim da sam spreman odigrati na visokom nivou."

 

Nažalost, Zmajevi će, skoro pa izvjesno, protiv Grčke igrati bez možda i najboljeg igrača, Miralema Pjanića.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

"Sigurno da je teško što Pjanić neće igrati jer je bio u velikoj formi, veliki je to hendikep, ali BiH ima dosta dobrih igrača koji mogu zamijeniti Pjanića i nadam se da će igrači opravdati očekivanja. Nadam se pobjedi pred našim navijačima. Grčka jeste nezgodan protivnik, ali igramo u svojoj zemlji i pred svojim ljudima, pa ne vidim zašto ne bismo napravili dobar rezultat", kaže popularni General na kraju našeg razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti