Nakon što je njegov tim savladao U-21 ekipu Vorskle, Rahimić je imao samo riječi hvale za talentovane igrače Veleža, a osvrnuo se i na odlakzak Mustafe Mujezinovića u Željezničar

Trener Mostaraca smatra da Velež ima najbolju mladu ekipu u državi

Rahimić: Nisam siguran hoće li Mujezinović u drugom klubu napredovati kao u Veležu

Edmir Škorić

FK Velež je danas u prijateljskoj utakmici na pripremama u Antaliji savladao U-23 tim ukrajinske Vorskle sa 2:0.

U suštini, bio je to duel dvije mlade ekipe, pošto su i Mostarci igrali sa mlađim igračima uz Brandaa.

"I mi smo igrali sa dosta mladom ekipom izuzev 23-godišnjeg Brandaa. Moramo biti zadovoljni. Dominirali smo čitavu utakmicu. Pored dva gola imali smo i par šansi. Ova ekipa igra lijep fudbal, a nadamo se da ima prostora još za napredak. Čekamo i subotnju utakmicu, pa ćemo vidjeti kako će biti", kazao je Rahimić za SportSport.ba, koji je ovog prelaznog roka ostao bez Mustafe Mujezinovića.

"Mujezinović je iznenada otišao, ali stigla su dva mlada igrača na tu poziciju i nadam se da će oni doći na nivo Mujezinovića uz kvalitetan rad".

"U svakom slučaju me iznenadio, pošto je Mujezinović faktički u Veležu postao sve. Velež je čitavo vrijeme prema njemu bio korektan, ali to je njegova želja. Nemamo za čim da žalimo, uradili smo sve da ostane, a on nije želio. Ne znam šta je sve u principu odlučilo da ode, pošto mu je sve ispunjavano, čak je bilo i nekih nagrada koje smo mu davali samo da potpiše... Dobro se uigrao u ovoj ekipi. Ova ekipa sigurno ima najbolju budućnost u BiH. Mujezinović bi i dalje napredovao u igri s Veležom jer mi igramo na posjed, a nisam siguran da li će imati u drugoj ekipi napredak koji je imao u Veležu", dodaje Rahimić, pa nastavlja:

"Iz Veleža može otići u bilo koji evropski klub jer imao jako puno naših igrača i legendi koji su velika imena u Evropi poput Halilhodžića ili Bajevića".

Velež je sve bliže Premijer ligu, a je li cilj da se napravi još više od toga u budućnosti?

"Kada sam došao i kada smo se spašavali, opredijelio sam se za mlade igrače. Imamo 15 igrača ispod 21 godine, a tu su i najstariji Kuduzović koji ide u stručni štab, Fajić ima 32, Bobić i Zvonić po 28, sve ostalo je do 22 godine i to su najbolje godine za napredak. Nadam se da će Velež ići samo naprijed, a i sama Uprava je garant za to", kazao je na kraju trener Rođenih.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U Veležu jako zadovoljni uslovima transfera Mujezinovića

Iako klubovi nisu izašli u javnost s detaljima, u Veležu smatraju da su transferom Mujezinovića odradili odličan posao. Podsjećamo, ovaj krilni fudbaler jučer je stigao u Antaliju na pripreme Željezničara, a u redovima Rođenih bio je jedan od ponajboljih igrača.

"Jako smo zadovoljni odštetom", istakao je Džemil Šoše, direktor Veleža.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Havdika
Ibro bola ne seri jaci si od Murinja....
3 7
niko nikovic
Iz Veleža može otiči u bilo koji evropski klub hahahahahaha, jest vala, iz Veleža je od 1996 do danas jako puno igrača napravilo transfer vani u neki ugledan klub haha, daj ba Ibro ne lupaj
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti