Rahimić: U Bihaću je euforija, svjesni smo toga, ali kvalitet je na našoj strani

Trener Veleža pred derbi

Rahimić: U Bihaću je euforija, svjesni smo toga, ali kvalitet je na našoj strani

Fudbaleri Veleža sutra će u okviru 3. kola Prve lige FBiH gostovati u Bihaću kod Jedinstva.

Po mišljenju mnogih ovo neće biti samo derbi kola, nego i cijele lige obzirom na istaknute ambicije obje momčadi za osvajanje naslova i povratak u premijerligaško društvo.

Velež je sezonu otvorio sa dvije pobjede, uz gol razliku 7:2, međutim unatoč tome trener Ibro Rahimić nije u potpunosti zadovoljan igrom koja može i mora biti još bolja i sigurnija.

"Nisam bio zadovoljan nakon utakmice sa Goraždem, jer su nam se desile neke negativne stvari. Razlog možda leži u našim glavama, jer su mnogi pomislili nakon utakmice u Čapljini da će sve biti lako. Možda je i dobro da nam se ovo desilo sada, pred dvije jake i važne utakmice protiv Jedinstva i Olimpika, kako bismo shvatili da bez maksimalnog zalaganje i timske igre nema dobrog rezultata. Možda su se igrači htjeli dokazati pred svojim navijačima, pa je bilo puno individualnih rješenja, ali u razgovoru sa njima mislim da su shvatili da je tim iznad svih“, rekao je Ibro Rahimić, te se onda okrenuo utakmici sa Jedinstvom:

"Nisam očekivao da će Jedinstvo nakon dvije utakmice imati šest bodova, ali to je dokaz da su se organizirali. Gledao sam njihovu utakmicu protiv Bosne, imam izvještaj protiv Čapljine, tako da ćemo nakon analize donijeti odluku kako ćemo igrati. Kod njih je trenutno euforija, očekujemo pun stadion, dobru atmosferu i maksimalno zalaganje sa njihove strane, ali smatram kako je igrački kvalitet na našoj strani. Ukoliko mi pružimo svoj maksimum, onda će odlučiti naš kvalitet. Pobjedom nastavljamo seriju i stvaramo dobru atmosferu pred utakmicu protiv Olimpika, koji nam je najveći konkurent ove sezone.“

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Rođeni su danas otputovali za Bihać, kako bi što spremniji dočekali sutrašnju utakmicu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gari Garinča
Velež će preplivati i Unu.
25 3
velez mo
SAMO JAKO I PAMETNO IBRO,IDEMO NA POBJEDU.
15 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi