Rahimić: Zvijezdu moramo dobiti, Sarajevo će se nadigravati i nama će biti puno lakše

Optimizam u Mostaru pred naredna dva meča

Rahimić: Zvijezdu moramo dobiti, Sarajevo će se nadigravati i nama će biti puno lakše

Samir Mlaćo

Jedan od derbija u okviru šesnaestine finala Kupa BiH u srijedu će na stadionu Rođeni odigrati stari rivali Velež i Sarajevo. Sigurno da u Mostaru nisu priželjkivali baš tim sa Koševa, ali Ibro Rahimić nije nezadovoljan.

Svjestan je da će to biti pravi spektakl u Mostaru pred vjerovatno punim tribinama.

"Protiv Sarajeva ćemo odigrati puno bolje nego u prvenstvu. Bićemo rasterećeni, a protiv takvih ekipa imamo više prostora za igrati. Ovdje se svako brani, deset igrača Bratstva je u srijedu bilo pred golom i onda morate imati vrhunske invididualce da to riješite. Sarajevo hoće da se nadigrava i onda je nama lakše. Najvažnije da dođe veliki broj naših navijača i da odigramo dobru utakmicu, a ako prođemo dobro i jeste. Mi smo fokusirani na prvenstvo, moramo gledati da uđemo u Premijer ligu, to je naš glavni cilj", kazao je Rahimić.

Rođene sutra u okviru 6. kola Prve lige FBiH očekuje duel protiv Zvijezde iz Gradačca.

"Protiv Zvijezde moramo slaviti. Nemamo prostora za nešto drugo i nadam se da ćemo pobijediti te vratiti pobjenički mentalitete. Nakon toga imamo i nešto lakši raspored", dodao je Rahimić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Zvijezda je na početku imala problema sa igračkim kadrom, ali sada imaju dobru, mladu ekipu i brzu. Očekuje nas teška utakmica, te vjerujem da imamo dosta svježine da odgovorimo tom zadatku. Očekujem u subotu pogodak i pobjedu", istakao je napadač Rođenih Nusmir Fajić.Optimista je i Mustafa Mujezinović.

"Slabiji su nego prošle sezone, mislim da ih možemo dobiti. Nadamo se punom plijenu", jasan je Mujezinović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
IBRO JE NAJPOPULARNIJI LIK NA SS.BA VAZDA 50 KOMENTARA
9 5
velez mo
IBRO BEZ SREDINE NECES NISTA URADITI POVEZI MALO TU SREDINU,ZVJEZDA JE JAKA I EKIPA KOJA SRASNO DOBRO STOJI NA TERENU.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi