Raiola o Buffonu i Balotelliju: Neke stvari su mi nejasne

Poznati agent brani svoje igrače

Raiola o Buffonu i Balotelliju: Neke stvari su mi nejasne

Najpoznatiji svjetski fudbalski agent Mino Raiola nije zadovoljan spiskom Italije za predstojeće prijateljske utakmice. 

Kao što je to dobro poznato, Italija se nije uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Rusiji, a za koji dan je očekuju dva prijateljska meča.

Azzurri će se u Manchesteru i Londonu sastati protiv Argentine i Engleske, a Raiola je prije svega nezadovoljan jer se na spisku za te mečeve ne nalazi njegov Mario Balotelli.

Iako je najavljivano da će Mario gotovo sigurno biti vraćen u reprezentaciju nakon dobrih igara u dresu Nice, na kraju se to ipak nije dogodilo, a Raiola je još jedno "osuo paljbu" po Italijanskom fudbalskom savezu.

"Razočarani smo jer Balotelli nije pozvan. Problem nije u trenutnom selektoru Di Biagiju, već u fudbalskom sistemu u Italiji. Imamo Federaciju koja radi bez plana, bez ideje i budućnosti. Ponavljam, razočarani smo i ne razumijemo šta igrač treba da uradi da bi se vratio u reprezentaciju", rekao je između ostalog Raiola o temi Balotellija.

Također, i njegov drugu štićenik Gianluigi Donnarumma je u malom problemu obzirom da se na spisku ponovo nalazi veteran Gianluigi Buffon. Raioli nije jasno šta radi Buffon ponovo na spisku.

"Nisam mogao vjerovati da je Buffon ponovo pozvan. Ja volim Buffona, da se razumijemo, ali moram vam reći da je to Italija, Italija je takva. Pokušavam napraviti neke promjene u posljednjih 10 ili 15 godina, ali bezuspješno. U nacionalnom timu smo poziciju selektora povjeravali Venturi i sada Di Biagiju koji nikada ništa nisu napravili na najvišem njivou i očekujemo od njih rezultate. Ako smo pozvali Buffona danas, onda ga moramo voditi i na Euro, to se meni čini tako. S druge strane, Donnarummu možemo vidjeti samo na golu Milana jer, ako Buffon počne i naredni kvalifikacioni ciklus, onda će braniti i na Evropskom prvenstvu", rekao je popularni agent.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi