Selektor Italije obrazložio zašto Balotelli nije dobio poziv

Nadao se napadač Nice, ali...

Selektor Italije obrazložio zašto Balotelli nije dobio poziv

Selektor reprezentacije Italije Luigi di Biagio obrazložio je razloge nepozivanje Marija Balotellija u nacionalni tim.

Već gotovo četiri godine Ballotelli nije nastupio za odabranu selekciju, a iako se posljednjih mjeseci špekulisalo da bi nekadašnjem velikom talentu svjetskog fudbala mogao biti uručen poziv, na kraju na adresu Nice nije došao.

De Biagio je svjestan da Balotelli igra vrlo dobru sezpnu u Francuskoj, no još jednom je ponovio da nije sve u golovima.

"Već sam ranije objašnjavao da su kod napadača golovi bitna stavka, ali da treba uzimati u obzir i ostale aspekte igre. Pratio sam Marija, izanalizirao i donio ovu odluku. Bilo to ispravno ili ne, donio sam odluku za koju sam mislio da je najbolja za tim", kazao je Di Biagio, pa dodao:

"To ne znači da ga neću zvati u budućnosti, pratit ću ga i vidjet ćemo. Nije on napravio ništa loše, nego sam jednostavno u obzir uzeo sve ostavke igre kada sam odlučivao", objasnio je selektor Italije.

Ovaj stručnjak je inače samo privremeno rješenje, no nada se da će svojim radom "natjerati" čelnike krovne kuće italijanskog fudbala da donosu odluku u njegovu korist. U borbi za selektorsku klupu osim njega još su Roberto Mancini, Carlo Ancelotti...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi