Raiola upetljao prste i Juventusu omogućio veliko pojačanje

Stara dama slabi ljutog rivala

Raiola upetljao prste i Juventusu omogućio veliko pojačanje

A. Čaušević

Juventus će i ovog ljeta kupovati, prioritet će biti dovođenje pojačanja na štoperskim pozicijima, a čini se je to već riješeno uz pomoć Mina Raiole.

Kultni trio "BBC" odlazi u zaborav s odlaskom Andree Barzaglija u penziju, godine uzimaju danak Giorgiu Chielliniju pa je ovaj defanzivac vrlo često povrijeđen, zbog čega će Leonardu Bonucciju trebati novi partner u posljednjoj liniji.

Iako je nedavno produžio ugovor Daniele Rugani ne garantuje sigurnost što je pokazao i dvomeč u Ligi prvaka protiv Ajaxa što je još jedan od razloga za angažovanje novog igrača u odbrani.

Izbor je pao na Kostasa Manolasa, defanzivca Rome kojeg će Stara dama angažovati na identičan način kao Miralema Pjanića prije nekoliko godina, tj. aktiviranjem otkupne klauzule.

Grčki defanzivac s Romom ima ugovor do 2022. godine, a za njegov igrački karton potrebno je platiti 36 miliona eura. Bianconerima će u realizaciji ovog posla uveliko pomoći i Raiola koji zastupa bivšeg igrača Olympiakosa.

Juventus već tradicionalno slabi ionako nedoraslu konkurenciju u Italiji te praktično dovodi najbolje igrače koje igraju na Apeninima.

Manolas je u Italiji od 2014. godine kada je u transferu vrijednom 15 miliona stigao na Olimpico. Stara dama ga je htjela i tog ljeta, ali su u Romi bili brži i spretniji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jedina prepreka za dovođenje 27-godišnjaka na Allianz stadium za prvaka Italije mogao bi biti Manchester United, međutim ako Crveni đavoli ostanu bez Lige prvaka jasno je ko će imati prednost.

Inače, Manolas je trenutno povrijeđen i Claudio Ranieri ne može računati na njegove usluge u ključnim utakmicama sezone kada se Roma bori za plasman u Ligu prvaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi