Rajevac: Mogu BiH odvesti u Francusku i Rusiju

Kandidat za selektora Zmajeva

Rajevac: Mogu BiH odvesti u Francusku i Rusiju

Srbijanski trener Milovan Rajevac jedan je od najozbiljnijih kandidata da na klupi naše reprezentacije naslijedi Safeta Sušića. Nakon razgovora u Olovu sa stručnjakom iz Srbije čelnici našeg saveza nisu krili zadovoljstvo, jer Rajevac nije tražio veliki novac, kao neki drugi treneri, ali je zato do u detalje predstavio plan rada.

"BiH rezultatski zaostaje u grupi, ali ima realne izglede da se plasira u Francusku. Ova selekcija ima sjajne igrače i ogroman potencijal. Potrebno je igračima vratiti samopouzdanje, a kad to uradimo onda ćemo doći i do željene igre, koja će donijeti rezultat", rekao je Milovan Rajevac.

Trener koji se sa Ganom dva puta igrao u finalu Kupa Afrike i bio u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi je optimista kad je u pitanju BiH.

"Ovdje nema čekanja i onaj ko bude izabran za selektora mora odmah da počne sa radom. Svaka naredna utakmica je važna i od presudnog je značaja. Želim i mogu da Bosnu i Hercegovinu odvedem prvo u Francusku, a onda i na Mundijal u Rusiju 2018.godine. Da ne vjerujem u ove rezultate ne bih se ni kandidovao za selektora BiH", smatra Rajevac.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ukoliko pak ne bude izabran za selektora Rajevac neće promijeniti svoj odnos prema BiH.

"Novom selektoru ću poželjeti sreću, a ja ću i dalje, kao i do sad da navijam za Bosnu i Hercegovinu isto kao za Srbiju, ali i Hrvatsku i Crnu Goru", kaže Rajevac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti