Rajković: Meč protiv Radnika igramo za ponos i dostojanstvo

Košarkaš Studenta uoči meča sa Radnikom

Rajković: Meč protiv Radnika igramo za ponos i dostojanstvo

D. Vejo

Posljednje kolo regularnog dijela Prve muške lige Republike Srpske donijeće pravu košarkašku poslasticu, a gdje će se u Bijeljini sastati lider Radnik i banjalučki Student.

Banjalučani nisu uspjeli da se domognu konačnog cilja, a to je play-off lige gdje su minule sezone igrali u finalu protiv Prijedora. 

Uprkos slabijim rezultatima ove sezone, plavo-bijeli se ne predaju te u posljednjem kolu žele ostvariti što bolji rezultat.

"Loš završetak sezone. Nekoliko odlučujućih utakmica smo izgubili, te tako takođe izgubili šansu da se nađemo u play-offu. Sezona koja je uskoro iza nas, je puna uspona i padova. Sigurno da ne možemo reći da je bila uspješna, ali šta da se radi. Idemo dalje, imamo još posljednje kolo da odigramo za dostojanstvo i ponos. Ova ekipa, to sasvim sigurno ima. Atmosfera u timu je dobra, te se nadamo pozitivnom rezultatu", izjavio je za SportSport.ba košarkaš Studenta, Žarko Rajković.

No, ovom skromnom i kvalitetnom igraču utakmica u Bijeljini ujedno će biti i posljednja sa sadašnjim saigračima. Razlog tome jeste što se Rajković u timu Aleksandra Ćikića nalazi na pozajmici iz Igokee u koju se po svemu sudeći vraća ovog ljeta. 

Taman što je sklopio nova poznanstva, odlazi iz tima. Sve što je lijepo, kratko traje pa tako i ova priča, za koju glavni akter ima samo riječi hvale.

"Ja sam u Student došao ove sezone, kao pozajmljen košarkaš iz Igokee. S toga ću vjerovatno od naredne, igrati u novom-starom klubu. Igrao sam u mnogo timova, ali mi nigdje nije bilo dobro kao ove sezone u Studentu. Moji saigrači pravili su odličnu atmosferu i to im nikad neću zaboraviti. Divno je bilo sarađivati sa ovim momcima i trenirati tokom čitave sezone, učiti od starijih igrača mnogo će mi značiti u budućnosti", dodaje Rajković.

Utakmica između Radnika i Studenta igra se sutra od 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi