Rakitić umalo slomio nogu protivniku, pa se smijao odluci sudije

Čudno ponašanje

Rakitić umalo slomio nogu protivniku, pa se smijao odluci sudije

Esmer Oštraković

U toku je utakmica 14. kola Primere između Seville i Real Sociedada, a gostujuća ekipa nakon prvog poluvremena ima prednost 1:2.

Teško će gosti ispustiti to vodstvo do kraja utakmice jer imaju i dva igrača više, nakon što su dva igrača Seville dobila direktne crvene kartone.

Krenimo redom. Sorloth je pogodio u 20. minuti utakmice za vodstvo Real Sociedada na ovom jako teškom gostovnju.

Osam minuta kasnije, Rakitić je neoprezno s leđa nagazio protivničkog igrača. Tom prilikom mu je mogao lako slomiti nogu, a sudac mu je pokazao direktan crveni karton.

Start Rakitića i odluku sudije možete pogledati OVDJE.

Samo šest minuta kasnije još jedan jako ružan start domaće igrača, a ovaj put to je bio Nianzou koji je također dobio direktan crveni karton.

Dva minuta nakon što je Sevilla ostala sa devet igrača, Mendez je postigao gol, te je povisio vodstvo Real Sociedada na 0:2.

Ipak, kao da je neki inat proradio u domaćim nogometašima koji su u 44. minuti utamice uspjeli postići gol za 1:2, a strijelac je bio Rafa Mir.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Teško je vjerovati da će Real Sociedad ispustiti vodstvo koje ima, naravno najviše zbog toga što imaju dva igrača više na terenu-

Naravno u nogometu je sve moguće, tako da ne treba otpisati povratak Seville, ali u ovim okolnostima to izgleda zaista jako teško.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije