Rakitić: Džeko je jedan od najboljih napadača na svijetu
Foto:EPA

Pohvale za našeg dijamanta

Rakitić: Džeko je jedan od najboljih napadača na svijetu

S. Bošković

Ivan Rakitić rekao je da je naš reprezentativac, Edin Džeko, jedan od najboljih napadača na svijetu, te da se Barcelona mora pripaziti jake Rome.

Roma i Barcelona igraju sutra na Olimpicu utakmicu prvog kolu Lige prvaka, a hrvatski reprezentativac je hvalio bh. reprezentativca.

"Oni su veoma organizirani. Kao mnogo talijanskih timova znaju šta da rade u svakoj fazi utakmice. Veoma su jaki u napadu, sa Džekom, jednim od najboljih napadača na svijetu. Mi moramo biti spremni na svakom mjestu na terenu jer su oni top tim i ništa ne smijemo propustiti slučaju", rekao je Rakitić, dodavši:

"Mi respektujemo svakog protivnika. Roma se pojačala i imam prijatelje koji igraju u Romi. Bit će ovo veoma teška grupa. Dat ćemo sve od sebe da prođemo dalje u natjecanju".

Barcelona je prošle godine osvojila Ligu  prvaka pošto je u finalu savladala Juventus, a Rakitić želi isto i ove sezone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Mi imamo ambicije i želju da ispištemo historiju. Niko nikad nije osvojio ovo takmičenje dvije godine za redom i želimo biti prvi koji će to učiniti", dodao je sjajni veznjak.

Pored Rome, Barcelona će u grupi E igrati još protiv Bate Borisova, te Bayer Leverkusena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije