Rakitić jasno poručio čelnicima Barce da želi da ide

Na meti Manchester Cityja

Rakitić jasno poručio čelnicima Barce da želi da ide

E. Čaušević

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić u posljednje vrijeme nalazi se u nemilosti trenera Barcelone, Luisa Enrique.

Rakitić je propustio nekoliko posljednjih utakmica Barcelone, a za nedjeljni meč protiv Villarreala nije bio ni u konkurenciji za sastav. Već nekoliko dana fudbalska javnos špekuliše da će Hrvat u januaru napustiti Barcu, te da će karijeru nastaviti u engleskom Premiershipu.

Navodno, hrvatskog igrača već je kontaktirao Manchester City koji želi iskoristiti njegovo neslaganje s Enriqueom. Iako je Barcelona demantovala da će Rakitić napustiti Camp Nou, čini se da su pokušali samo da smire situaciju.

Mundo Deportivo prenio je danas da je Rakitić obavio razgovor sa čelnicima kluba i sa Luis Enriqueom, te da im je jasno poručio da želi da ide u City. Navodno, Enrique mu je dao dozvolu da ide jer više ne računa na njegove usluge.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, konačan epilog situacije Ivana Rakitića u Barceloni bit će poznat za nekoliko dana kada bi na adresu katalonskog kluba trebala stići zvanična ponuda s Etihada.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi