Sudije su večeras na El Madrigalu bile slijepe

Nedosuđeni penali

Sudije su večeras na El Madrigalu bile slijepe

Edmir Škorić

Villarreal i Barcelona igrali su večeras meč 17. kola španske Primere.

Susret je okončan rezultatom 1:1, pošto je Leo Messi u 90. minuti zabio golčinu iz slobodnjaka i tako je spasio Katalonce novog poraza.

No, imat će i jedni drugi šta da prigovore na račun suđenja poslije utakmice. Na El Madrigalu su trebala da budu dosuđena čak tri penala, no niti jednom se sudija nije oglasio. Ok, bilo je možda situacija gdje se donekle može opravdati sudijska odluka, no u trenutku kada je igrač Villarreala rukom u šesnaesterco, dok je ležao, izblokirao udarac Messija definitivno će izazvati dosta bure.

Barca je u dva navrata oštećena i sada bi mogli Pique i društvo svašta da kažu. Podsjetimo, nekidan su optužili sudije da guraju Real Madrid. Desilo se to nakon mečeva u Kupu kralja, kada je Barca s 2:1 izgubila od Athletica, a  Real je s 3:0 pobijedio Sevillu.

"Nisu nam dosuđena dva čista penala, na Neymaru i na meni. No, svi znamo kako to ide... Vidjeli smo šta se dešavalo na meču Reala i Seville, a nije ovo ni prvi, ni posljednji put. Želimo igrati nogomet, ne rulet", kazao je Pique prije nekoliko dana.

Potražite više informacija na temu La Liga:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi