Rakitić je sve bliže Premiershipu
Foto - EPA

Mundo Deportivo tvrdi

Rakitić je sve bliže Premiershipu

M. Šljivak

Ivan Rakitić vjerovatno će tokom ljeta napustiti ekipu Barcelone.

Nakon šest godina došlo je vrijeme za rastanak sa katalonskim velikanom, a za 32-godišnjeg hrvatskog veznjaka vlada veliki interes.

Međutim, ako je suditi po izvorima španskog lista Mundo Deportivo, Rakitića bismo od naredne sezone mogli gledati u engleskoj Premier ligi.

Ovaj list navodi kako je ekipa Tottenhama glavni kandidat za dovođenje iskusnog veznjaka, te bi Rakitić od naredne sezone mogao surađivati sa Joseom Mourinhom.

Hrvatski fudbaler na stolu ima veliki broj ponuda. Žele ga Juventus, Inter, Sevilla, Atletico Madrid, no Spursi su za sada ti koji su najbliži njegovom potpisu.

Vrlo lako bi se moglo desiti da Rakitić bude dio zamjene koju katalonski klub planira sa Tottenhamom u kojem bi dobili francuskog fudbalera Tanguyja Ndbombelea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, do ljetnog prelaznog roka ima još dosta i određene stvari se u ovom slučaju možda i promijene.

Rakitić je u dresu Barcelone odigrao 299 utakmica i postigao je 35 golova, a sa Kataloncima je osvojio čak 13 trofeja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti