Rakitić: Juventus nema mane

Veznjak Barcelone iskren

Rakitić: Juventus nema mane

D. Rakanović

Veznjak Barcelone Ivan Rakitić priznao je da njegovi saigrači i on nisu bili zadovoljni sa žrijebom Lige šampiona u kojem su izvukli Juventus.

Prva utakmica četvrtfinala Lige prvaka između Juevntusa i Barcelone igra se 11. aprila u Torinu. 

Ove dvije ekipe igrale su prije dvije godine u finalu ovog takmičenja. 

"Žrijeb Lige prvaka? Nismo bili zadovoljni. Igrali smo protiv njih u finalu prije dvije godine i znamo koliko su jaki. Mandžukić mi je rekao istu stvar, ni oni nisu željeli ovakav žrijeb, ali to je Liga prvaka", rekao je Rakitić, prenosi Gazzetta dello Sport

Rakitić je pohvalno govorio o italijanskom prvaku.

"Juventus nema mane, to je sjajna ekipa s jasnim idejama. Bit će nam teško. Juve je osvojio Seriju A pet godina zaredom, sada je također na vrhu, prije dvije godine je igrao u finalu Lige prvaka i kada govorimo o talijanskom fudbalu, taj je klub referentna tačka. Ima spektakularnu istoriju i nalazi se među 5-10 najboljih ekipa na svijetu. Težak je protivnik jer je naviknut na pobjede”, rekao je Rakitić, koji je dodao da ima dobre uspomene sa stadiona Juventusa, jer je tamo osvojio Ligu Europe sa Sevillom. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi